Krantenkoppen

Belgische en Britse politie gaan opnieuw nauwer samenwerken

België en het Verenigd Koninkrijk staan op een zucht van een akkoord dat de samenwerking tussen de politiediensten opnieuw optilt naar het niveau van voor de brexit. Dat heeft premier Alexander De Croo dinsdag in Londen aangekondigd na een onderhoud met de Britse premier Rishi Sunak.

Meer krantenkoppen in België

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

Geen watje op het matje

Premier De Croo was niet van plan om de dood van Aleksej Navalny onder de mat te vegen. De Russische ambassadeur mocht wel óp het matje komen.

Lees meer »

“EP Hotels moet hotelhouder en klanten dichter bij elkaar brengen”: Unizo-Starter van het Jaar wil virtuele hotelketen uitbouwen

De West-Vlaamse Starter van het Jaar 2023 is in Brugge te vinden. Epartnergroup, het geesteskind van vader en zoon Dirk (65) en Simon Van Holsbeke (33), sleepte de Unizo-erkenning in de wacht en wil uitgroeien tot dé online zoekengine en virtuele hotelketen waar toeristen rechtstreeks bij hoteliers kunnen boeken. “We willen een keurmerk worden”, klinkt het.
The post “EP Hotels

Lees meer »

Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een explosie aan een huis in Brugge. Dinsdagnacht ontplofte een projectiel aan een woning die heel wat schade opliep. Gewonden vielen er niet. Er wordt nu bekeken in welke richting de aanval moet worden gezocht.
The post Politie en parket onderzoeken explosie in Brugse woonwijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Kim Meylemans verovert zilver op WK skeleton

Kim Meylemans (27) heeft op het WK in Winterberg een zilveren medaille in de wacht gesleept. Onze landgenote schoof in de derde van vier runs op naar de derde plaats. In de laatste run verzekerde zich uiteindelijk van de tweede plaats. De Canadese Hallie Clarke kroont zich tot wereldkampioen.

Lees meer »

Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen

Dat de zwerfvuilacties van de milieudienst meer dan nodig zijn, bewijzen de cijfers van wat men de voorbije jaren op zo een zwerfvuilactiedag ophaalde. In 2014 was dat in Lendelede nog 460 kilo restafval en PMD, vijf jaar later haalden vrijwilligers maar liefst 840 kilo zwerfvuil op, bijna het dubbele.
The post Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL (16u). Wie kan er wegsluipen uit de degradatiezone?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »