Krantenkoppen

Ben je verplicht om je ID-kaart af te geven in hotels, winkels en op de trein? “Vaak is rijbewijs of lidkaart van sportclub genoeg”

Op je identiteitskaart staat veel privé-informatie en als die in handen komt van mensen met slechte bedoelingen, kan je het slachtoffer worden van identiteitsfraude. Het is dus veiliger om zo weinig mogelijk gegevens prijs te geven. Toch zijn er veel plaatsen waar je je ID-kaart moet tonen en soms zelfs afgeven. Denk maar aan hotels, de trein en bij sportwedstrijden voor jongeren. Is dat verplicht? "Alles hangt af van wie ernaar vraagt. In een commerciële context zoals een hotel mogen ze je ID-kaart vragen, maar niet zomaar een kopie nemen", zegt journalist Tim Verheyden van team "WinWin".

Meer krantenkoppen in België

Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas Duyck: “Ongelooflijk dat ze met zo’n groentje in zee wilden gaan”

Een half jaar nadat Pierre Gryp (25) afstudeerde als student journalistiek/videoproductie aan Howest in Kortrijk, heeft hij met de kortfilm ‘Code of Life’ al zijn eerste fictieproject in de steigers staan. Met Thuis-acteur Klaas Duyck en comedian Piet De Praitere strikte Pierre meteen ook twee toppers.
The post Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS zetten 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst – Tientallen landen roepen Rusland op oorlog te stoppen in aanloop naar VN-Veiligheidsraad

Aan de vooravond van de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne hebben de Verenigde Staten vrijdag sancties opgelegd aan veertien tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om het westerse prijsplafond op Russische olie te omzeilen. En de Oekraïense luchtmacht beweert donderdag boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om

Lees meer »

48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Een 48-jarige man uit Roeselare is in beroep veroordeeld voor brandstichting bij de gezinswoning van milieu-agent Dimitri Geerolf in Staden en aan het tuinhuis van een voormalige werkneemster. Hij werd aan de galg gepraat door zijn ex. Toch krijgt hij een lichtere straf.
The post 48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Lees meer »

Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had niet de intentie” om zijn ex-partner te doden

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft de beschuldigde verklaard dat hij nooit de bedoeling had om zijn ex-partner van het leven te beroven. De Kortrijkzaan gaf toe dat hij een scalpel tegen de keel van Jill Himpe (36) zette, maar beweert dat de verwondingen ontstonden toen het slachtoffer probeerde te vluchten.
The post Assisen ‘Scalpermoord’ – Oudaha “had

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »

Zorg

Soms zijn er vragen die vleugels krijgen. De woorden en het vraagteken erachter lijken op te stijgen uit een gesprek en gaan ergens boven twee gesprekspartners zweven. Alles wat ervoor of erna gezegd wordt is plots van ondergeschikt belang. Dat weten de achterblijvers, die enkel nog omhoog naar de vraag kunnen staren, vaak zelf. Het blijft doorgaans lang stil na

Lees meer »

Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid

Lees meer »

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »

Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen”

In het Tiendepark op Uitkerke werd een ‘beweegbank’ geïnstalleerd. “Deze zitbank met meervoudige fitnessfuncties biedt een gratis, eenvoudige en toegankelijke manier aan om meer te bewegen zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit).
The post Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden Vlamingen zijn bang van de autosnelweg: “Als we met de auto op reis gaan, rijdt mijn man en neem ik een kalmeerpil”

“Op de E40 kreeg ik het opeens: mijn armen en benen sloegen tilt en ik moest de snelweg meteen verlaten. Sindsdien durf ik de autostrade niet meer op.” Voetbaltrainer Jean-Pierre Vande Velde (68) uit Asse getuigde onlangs over zijn snelwegangst. Hij is lang niet alleen: duizenden Vlamingen mijden drievaksbanen. Waaronder ook Monique Lens (43) en Marleen Gyselinck (61): “Ook als

Lees meer »