Krantenkoppen

“Bestuurders met radarmelders in hun wagen krijgen meer boetes dan zonder”

Bestuurders met een waarschuwingssysteem dat mobiele politiecontroles aangeeft, krijgen 50 procent meer boetes per afgelegde kilometer dan bestuurders zonder. Dat blijkt uit een studie van verkeersinstituut Vias. Daarom, en omdat de waarschuwingen van de radarmelders voor afleiding kunnen zorgen, beveelt Vias een verbod aan, net als in Nederland en Duitsland.

Meer krantenkoppen in België

“Ik denk dat Arnaud De Lie met twijfels zit”: onze spookrijder is niet overtuigd dat jonge Lotto-kopman klaar is

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt exclusief wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Ook dit wielerseizoen hebben wij onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Over de zaak-Alaphilippe, de twijfels rond De

Lees meer »

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »

Nieuwe vorm van oplichting: oplichters stelen niet enkel je gegevens maar ook spullen bij je thuis

Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting waarbij de daders zich voordoen als bankmedewerkers, eerst telefonisch en aansluitend bij het slachtoffer thuis. “Ze stelen niet enkel je bankkaart en code maar ook juwelen, laptops en cash.” Meestal zijn de slachtoffers ouderen. ”Verbreek direct het contact wanneer u zo’n oproep krijgt en verwittig de politie.”

Lees meer »

Laura (30) leeft heel graag, maar is uitbehandeld: “Jonge dertigers kopen een huis, trouwen en krijgen kindjes. Dat zit er voor mij niet meer in”

Als jonge twintiger bereidde Laura Nys (30) zich voor op een zelfstandig leven, maar toen begon haar lichaam dienst te weigeren. De diagnoses stapelden zich op, ziekenhuizen werden platgelopen, vrienden verdwenen. “Instagram is voor mij een sociale noodzaak, zonder zou ik bijna geen sociale contacten meer hebben.”

Lees meer »

Leo Club Tielt schenkt rolstoel aan Scoutswerking Akabe

Serviceclub Leo Club Tielt heeft met de opbrengst van zijn winterwandeling een rolstoel gekocht die het schenkt aan de Tieltse Scouts. De rolstoel zal worden gebruikt binnen de Akabe-tak, die dit schooljaar is opgericht om ook kinderen met een beperking bij hen te kunnen laten ravotten.
The post Leo Club Tielt schenkt rolstoel aan Scoutswerking Akabe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Alcatraz in Kortrijk enige Belgische AC/DC festival overtreffen dit jaar?

Komt AC/DC na jaren van stilte terug naar België, dan plant Live Nation het in op een dag gelijktijdig met Alcatraz in Kortrijk. Hoewel het festival mooi op route ligt in de andere tourdata en wellicht niet anders kon geplaatst worden pikt het toch bij de bezoekers van het gezelligste metalfestival in West-Vlaanderen.
The post Kan Alcatraz in Kortrijk enige

Lees meer »

EU-lidstaten ontvingen bijna 225 miljard euro uit coronaherstelfonds

Drie jaar na de lancering van het Europese coronaherstelplan heeft de Europese Commissie bijna 225 miljard euro subsidies en leningen overgemaakt aan de lidstaten. Hoewel de impact op de economische groei tot nu toe lager uitviel dan verwacht, is de Commissie ervan overtuigd dat het plan zijn vruchten al heeft afgeworpen en de economie, op kruissnelheid, een flinke boost zal

Lees meer »