Krantenkoppen

Bitcoin duikt onder 40.000 dollar

17:30 ‘We denken dat de komst van bitcoin-ETF’s de markt zal teleurstellen’, zegt de bank JPMorgan. Dinsdag viel de koers van de bitcoin terug tot onder 40.000 dollar.

Meer krantenkoppen in België

“Ik zal het nooit helemaal kunnen loslaten”: Krak Marc Decaestecker schenkt WO I-collectie aan privémuseum van Jan Fieuw

Met de sluiting van feestzaal Caracas en café De Sportman zocht Marc Decaestecker een goeie bestemming voor zijn collectie stukken uit de Eerste Wereldoorlog. Hij vond die in het museum van Jan Fieuw in de schaduw van de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. “Ik weet dat Jan er goed zorg voor zal dragen”, vertelt Marc, die recent nog verkozen werd tot Krak

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Britse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Falklandeilanden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron heeft maandag een bezoek gebracht aan de Falklandeilanden, een Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Hij heeft een eerbetoon gehouden voor de soldaten die ruim veertig jaar geleden zijn gesneuveld in de Falklandoorlog tegen Argentinië.

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Grootste maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ keert terug van 23 tot 26 mei

Naar aloude traditie zetten in mei zo’n 150 historische en authentieke schepen koers richting Oostende, dwars door internationale wateren. Want voor het 23ste jaar vindt het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ plaats. Omcirkel alvast 23 tot 26 mei in je agenda, want dan bewonder je vanop de kade in Oostende verschillende grandioze schepen én gooi je zélf de trossen los

Lees meer »

“Het is bij beide ploegen niets dan kommer en kwel”: Henk Houwaart en Aad de Mos fileren ex-clubs Club Brugge en Anderlecht

De match Club-Anderlecht van zondag is een andere topper dan de vorige vijf jaren, toen RSCA nog vergane glorie was. Vandaag staan de Brusselaars weer tweede in de rangschikking met negen punten voorsprong op Club Brugge. We polsten even naar de mening van ex-kampioenencoaches Henk Houwaart en Aad de Mos, ervaringsdeskundigen in de clasico. De eerste bleek maar weinig enthousiast

Lees meer »

Senioren laten hun stem horen in Bredene

Op donderdag 21 maart organiseert Vief Bredene een vertoning van het theaterstuk ‘De Generatie’ waarin een twintigtal senioren hun verhalen vertellen.
The post Senioren laten hun stem horen in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal fietspaden in goede staat stijgt met 3,3 procent

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen.

Lees meer »

Van Pedersen over Tratnik tot zichzelf: de Gouden Klassiekers-ploeg van neoprof Warre Vangheluwe

Neoprof Warre Vangheluwe (22) maakte – in dienst van Remco Evenepoel – indruk in de Ronde van de Algarve. Zaterdag wil de West-Vlaming van Soudal Quick-Step hoge ogen gooien in de Omloop. Maar ook met zijn Gouden Klassiekers-ploeg hoopt hij te scoren. Vangheluwe liet Mathieu van der Poel en Wout van Aert verrassend links liggen. Hij verwacht vooral veel van

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »