Krantenkoppen

Blankenbergenaar ontkent dat hij zijn kinderen opsloot en huis in brand wou steken

Dat zijn vrouw die nacht maar niet naar huis kwam, deed bij een 43-jarige Blankenbergenaar de stoppen doorslaan. Volgens het parket sloot hij de kinderen op en wou hij het huis met petroleum in brand steken. “Voor elke gemiste oproep zou hij hun moeder een messteek geven.”

Op 24 juni 2023 snelde de politie rond 5.30 uur naar een woning in het centrum van Blankenberge voor huiselijke problemen. Over de vloer liep een petroleumspoor van de woonkamer tot de keuken en op de salontafel lagen enkele aanstekers en een keukenmes.

Dochter en zoon

Volgens zijn toen 17-jarige dochter was S.V. razend omdat haar moeder die nacht niet naar huis was gekomen. Hij had de deur op slot gedaan waardoor zij en haar – meerderjarige – broer het huis niet konden verlaten.

Hij zou er ook mee gedreigd hebben het huis in brand te steken. “Voor elke gemiste oproep zou hij de moeder een messteek geven”, stelde procureur Fauve Nowé. “Hij greep zijn dochter bij de hals en hield een aansteker bij de petroleum.”

Contactverbod

De moeder was die nacht op stap met haar schoonzus. S.V. belde haar liefst 100 keer op en bedreigde haar met de dood. De procureur vroeg twee jaar cel voor S.V., eventueel met voorwaarden.

De man kwam eerder al eens voorwaardelijk vrij, maar omdat hij terug bij zijn vrouw introk – ondanks een contactverbod – zit hij momenteel weer achter de tralies.

Volgens de verdediging had de vrouw van S.V. er na een ruzie over drugs mee gedreigd om hem na 22 jaar huwelijk te verlaten. “Hij was wanhopig dat hij zijn gezin zou verliezen, maar heeft zijn kinderen niet opgesloten”, klonk het.

Brokken gelijmd

“Hij hield enkel zijn dochter tegen omdat hij niet wou dat ze op dat uur nog over straat liep. Hij was ook nooit van plan om het huis in brand te steken. In zijn woede schopte hij de petroleumkachel omver. Die aanstekers lagen daar omdat hij rookt.”

Intussen werden de brokken tussen S.V. en zijn vrouw gelijmd. De uitspraak volgt op 20 februari. (AFr)

The post Blankenbergenaar ontkent dat hij zijn kinderen opsloot en huis in brand wou steken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heel de wereld kent nu de Ardooise kermiscrossers

Een delegatie van de Ardooise kermiscrossers trok naar aanleiding van de wereldkampioenschappen cyclocross naar het Slovaakse Tabor. In de bagage zaten twee reuzegrote spandoeken.
The post Heel de wereld kent nu de Ardooise kermiscrossers appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Eén dode en “minstens 22 gewonden” bij schietpartij op overwinningsfeest Super Bowl met miljoen toeschouwers

Tijdens een overwinningsfeest van de spelers van de Super Bowl is één persoon overleden bij een schietpartij in Kansas City. Minstens 22 personen raakten gewond. Dat meldt de hoofdcommissaris van de politie van Kansas City tijdens een persconferentie. Drie personen zijn aangehouden. De parade werd georganiseerd vanwege de Super Bowl-winst van de Kansas City Chiefs.

Lees meer »

Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles”

In West-Vlaanderen worden binnenkort vijf nieuwe OverKop-huizen ingericht. Een daarvan komt in Wijkcentrum Eikenhove, in de Torenhof-wijk. “De jeugd kan er spontaan terecht voor activiteiten, maar vindt er vooral een luisterend oor of gepaste hulp”, vertelt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
The post Stad krijgt OverKop-huis: “Je goed in je vel voelen, is de basis van alles” appeared

Lees meer »

Nieuwe peiling: populariteit Conner Rousseau gekelderd, 1 op 5 Vlamingen wil Bart De Wever als premier

Een op de vijf Vlamingen vindt dat Bart De Wever (N-VA) premier moet worden. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van De Zondag, Knack, Le Vif, Trends, Trends-Tendances, De Krant van West-Vlaanderen en Kanaal Z. Huidig premier Alexander De Croo (Open VLD) staat op de tweede plaats, Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vervolledigt de top drie.

Lees meer »

Animal Rights dient klacht in tegen slachthuis Westvlees: “Slachthuis moet dicht!”

Animal Rights bereidt een klacht voor tegen slachthuis Westvlees in Westrozebeke bij Staden. De dierenrechtenbeweging meent dat het bedrijf stelselmatig de dierenwelzijnswet overtreedt, ondanks eerdere maatregelen. “Varkens glijden uit op de te gladde loskade, blijken nog te leven na het kelen en worden met peddels hardhandig vooruit gedreven. Dit bedrijf moet dicht”, klinkt het.
The post Animal Rights dient klacht

Lees meer »

Jambon sluit alsnog aan bij missie in Catalonië: “Belangrijk voor partnerschappen

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zich vrijdagochtend alsnog aangesloten bij de Vlaamse missie in Catalonië, een missie waarbij tech, start-ups, innovatie, digitalisering en de creatieve industrie centraal stonden. Vanwege het landbouwprotest en de onderhandelingen met landbouworganisaties had Jambon verstek moeten laten gaan voor het eerste luik, dat woensdag van start was gegaan.

Lees meer »