Krantenkoppen

Brand in Mercedesgarage in Hasselt: 9 auto’s uitgebrand, uit camerabeelden blijkt kwaad opzet

Bij de garage van de Mercedes Benz Group Jam in de Voogdijstraat in Hasselt zijn vannacht 9 auto’s uitgebrand. Volgens Group Jam is op de beelden van de bewakingscamera te zien dat de brand werd aangestoken.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Honderden tractoren in Brussel: boeren doorbreken politieblokkades en gooien met bommetjes en vuurwerk, het regent rook en stro in de hoofdstad

Boerenorganisaties houden vandaag een nieuwe betoging in Brussel, naar aanleiding van een Europese top van de ministers van Landbouw die daar doorgaat. De boeren vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Intussen is de sfeer in de hoofdstad een beetje verhit geraakt. Protesterende boeren zijn met hun tractoren door

Lees meer »

41 procent meer terreurdreigingen in 2023, zegt OCAD

Het OCAD, het Belgische orgaan voor dreigingsanalyse, heeft vorig jaar 332 meldingen ontvangen over terrorisme of extremisme, rechtstreeks of via partners. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van 2022. Het OCAD wijt die vooral aan het Israëlisch-Palestijns conflict en de aanslag in Brussel.

Lees meer »

Al 50 jaar mysterie rond verdwenen sasmeester van Kachtem: is Marcel gevlucht of vermoord?

Op dinsdag 5 maart zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat de sasmeester van Kachtem, de 53-jarige Marcel Coopman, van de aardbol verdween. Tot vandaag doen de wildste verhalen de ronde over de mysterieuze zaak. De spilfiguur, Coopmans beste vriend Leopold ‘Polleke’ Maes die op het assisenhof vrijgesproken werd onder massale publieke belangstelling, overleed in 1990 en nam het

Lees meer »

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »

Open VLD en Vooruit trekken in Menen samen naar de kiezer

Opvallend nieuws in de Menense politiek, want Open VLD en Vooruit zullen met één lijst naar de verkiezingen in oktober gaan. Als ‘Voor 8930’ willen ze hun goeie samenwerking van tijdens de huidige legislatuur in de verf zetten. Een lijsttrekker is er nog niet.
The post Open VLD en Vooruit trekken in Menen samen naar de kiezer appeared first on

Lees meer »

Tadej Pogacar groet Wervikse fanclub Pogiboys met foto op Instagram: “Heerlijk om te zien”

De Sloveense toprenner Tadej Pogacar begint pas zaterdag met de Strade Bianche aan het nieuwe wielerseizoen. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk en de winnaar van de Ronde van Vlaanderen groette deze week met een foto op Instagram zijn fans van de Pogiboys, in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Zij zijn de enige supportersclub in

Lees meer »

Man wandelt gewoon weg nadat hij tegen geparkeerde auto knalt

In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde er omstreeks 3 uur een zwaar ongeval langs de Stationstraat in Moorslede. Een man reed er met zijn wagen vanuit Passendale naar het centrum van Moorslede toe, maar knalde plots tegen een geparkeerde wagen.
The post Man wandelt gewoon weg nadat hij tegen geparkeerde auto knalt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dronken doodrijder wielertoeristen riskeert levenslang rijverbod, zware boete én celstraf

De 45-jarige man die in dronken toestand twee dodelijke slachtoffers maakte toen hij zondag inreed op een groep wielertoeristen, riskeert een hoge boete, een rijverbod en een gevangenisstraf. Wie bepaalt waarvoor hij precies vervolgd wordt, en welke straffen staan daar dan op? En welke straffen kregen bestuurders met een vergelijkbaar ‘palmares’? “De straffen kunnen allemaal opgeteld worden.”

Lees meer »

Deila zondag wellicht nog op bank bij Club: “Of ik de juiste man ben op de juiste plaats? Dat vragen jullie al sinds dag één”

Niets dan ellende bij Club Brugge, waar Ronny Deila volgens de eerste signalen alvast niet vóór zondag ontslagen zou worden. In Genk moet blauw-zwart het wellicht wel zonder doelman en steunpilaar Simon Mignolet – de doelman kampt met een hamstringprobleem. En dan is er nog Maxim De Cuyper, die na zijn duw aan ref D’hondt een schorsing van vijf matchen

Lees meer »

Dronken chauffeur (45) vandaag voor onderzoeksrechter, advocaat reageert: “Hij zag die gasten liggen en ja…dan was hij direct nuchter”

De 45-jarige automobilist die zondag onder invloed en zonder rijbewijs een groep wielertoeristen van de baan maaide, zegt dat hij zicht niets meer herinnert van het ongeval. Dat laat zijn advocaat Marc Schollier weten: “Het enige wat hij nog weet is dat de airbags open gesprongen zijn, hij z’n wagen uitstapte en die gasten zag liggen en ja… dan was

Lees meer »

Nieuwe Michelingids: meteen 2 sterren voor Hof van Cleve met nieuwe chef Floris Van Der Veken, ontdek hier de volledige lijst

Floris Van Der Veken heeft als nieuwe chef met Hof van Cleve meteen 2 Michelinsterren gekregen. Hij nam pas begin dit jaar de fakkel over van Peter Goossens, die zijn carrière in het restaurant vorig jaar afsloot met 3 sterren. Zilte in Antwerpen en Boury in Roeselare blijven de driesterrenrestaurants. Er is geen nieuw driesterrensterrenrestaurant bijgekomen dit jaar.

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Pommelien Thijs haalt met succes eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’: “Dit zou ik volgende keer anders aanpakken”

Jawel, het is Pommelien Thijs (22) gelukt. Na twaalf dagen afzien haalde ze – samen met haar mede-expeditieleden – de eindmeet van ‘De expeditie: Groenland’. “Hoeveel onderbroeken ik maar gebruikt heb tijdens onze tocht? Daar ga ik geen getal op plakken”, lacht ze. In deze Showbits blikt ze open en eerlijk terug op het grote avontuur: “We hebben met z’n

Lees meer »