Krantenkoppen

Brouwerij van abdij Grimbergen zoekt beste bier van hobbybrouwers: “Amateurs met veel potentieel en kennis kans geven in echte brouwerij”

De abdij van Grimbergen organiseert een wedstrijd voor hobby- en amateurbrouwers. De deelnemers mogen tot eind maart hun brouwsel opsturen, waarna een professionele jury alle inzendingen zal beoordelen. Het winnende bier zal in het najaar in de rekken liggen van Colruyt en Prik & Tik, en zal aangeboden worden in 150 horecazaken.

Meer krantenkoppen in België

Scheidsrechter Johan (69) krijgt hartstilstand tijdens voetbalmatch, omstanders redden zijn leven: “Je zag meteen dat het ernstig was”

Johan Lamote (69) uit Beernem is zaterdag door het oog van de naald gekropen. De man, al jaren actief als voetbaltrainer en scheidsrechter, zakte vlak na de aftrap van de derby tussen de U15-jeugdploegen van Merendree en Aalter plots in elkaar. Twee omstanders, waaronder trainer van Merendree Thomas Lefere (40), snelden de man te hulp.

Lees meer »

Ouders organiseren comedy-avond om meer aandacht te vragen voor PID: “Er is vaak nog te veel onbegrip”

De ouders van zowel Sofia Corne (10) als Liene Degrande (9) ontdekten op vroege leeftijd dat hun dochters leden aan een zeldzame immuunziekte, wat een serieuze impact had op het dagelijks leven van hun gezinnen. Met een comedyavond op zaterdag 2 maart in Moorsele willen ze aandacht vragen voor PID. Opvallend: papa Mattijs Degrande staat ook zelf op de affiche.<br

Lees meer »

Liever Netflix dan seks? Zeker?

Een derde van de Fransen vindt seks niet of amper belangrijk, bleek onlangs uit een bevraging. Netflix, games en masturbatie bleken valabele, soms zelfs te verkiezen alternatieven voor een vrijpartij. Minder gedoe, meer gemoedsrust. Zou het? Eva Berghmans maakt zich zorgen.

Lees meer »

Oostendenaar Patrick Vanslambrouck schreef boek over relatie tussen Storck en Oostendse meesters

In zijn pas verschenen boek ‘Henri Storck en de Oostendse schilders’ belicht Oostendenaar Patrick Vanslambrouck de boeiende menselijke en artistieke relaties tussen de vader van de Belgische documentaire film Henri Storck en zijn stadsgenoten James Ensor, Léon Spilliaert en Constant Permeke.
The post Oostendenaar Patrick Vanslambrouck schreef boek over relatie tussen Storck en Oostendse meesters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d’Arc in groots musicalspektakel, met ook inbreng van Floris Devooght uit Hulste

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na

Lees meer »

Vijf generaties op een rij: van Henriette tot Mynthe

Mynthe Hooreweghe, het dochtertje van Tahira Vannevel en Mike Hooreweghe uit Maldegem, zorgde op 20 september voor een uniek vijfgeslacht. Op de foto herkennen we de vijf dames met marein Henriette De Cock (88, Brugge), mamie Carine Tanghe (66, Brugge), moeke Stefanie Rosseel (46, Maldegem), mama Tahira Vannevel (22, Maldegem) en Mynthe Hooreweghe (°20 september
The post Vijf generaties op

Lees meer »

“Zondag heb ik een nieuwe kans”: Nina Derwael meteen naar balkfinale bij rentree, ook Erika Pinxten blinkt uit met finale op balk én grond

Nina Derwael heeft wat bibbergeld moeten betalen, maar haar competitierentree op de world cup in Caïro is in de kwalificaties zonder kleerscheuren gelukt: zondag turnt ze de finale op de balk. “Ik ben terug in de harde realiteit, maar ben blij”, reageerde Derwael na haar score van 13.030 punten, goed voor een zesde plek. Erika Pinxten scoorde als tweede van

Lees meer »

Voormalig rechter Luc Hennart op Europese lijst PS

Voormalig magistraat Luc Hennart staat op de vierde plaats van de lijst waarmee de PS naar de Europese verkiezingen van juni trekt. De militanten van de Franstalige socialisten zetten zondag tijdens een congres in de Flagey in Brussel het licht op groen voor die lijst.

Lees meer »