Krantenkoppen

BYD meest verkochte automerk in China in 2023, voor Volkswagen

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s BYD heeft vorig jaar het Duitse autoconcern Volkswagen ingehaald als best verkochte automerk in China. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het China Automotive Technology and Research Center.

Meer krantenkoppen in België

Ongeregeldheden na kwalificatie Union: Frankfurt-fans proberen bezoekersvak binnen te dringen

De kwalificatie van Union zinde een deel van de aanhang van Eintracht Frankfurt duidelijk niet. Na afloop van de wedstrijd, die Union met 1-2 won, probeerden tientallen thuissupporters het bezoekersvak binnen te dringen. De meegereisde fans van Union zaten, zoals het protocol van de UEFA dat voorschrijft, nog netjes in hun vak terwijl het stadion leegliep. Daar wilden de Duitse

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht zes jaar geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Verkeersinstituut Vias wil dat blaastest voor lachgas wordt ingevoerd

Verkeersinstituut Vias wil dat het gebruik van een blaastest om lachgas op te sporen mogelijk wordt gemaakt in ons land. Die test wordt op dit moment ontwikkeld in Nederland. Lachgas is populair als partydrug en geeft een kortstondige roes. Maar uit nieuw Nederlands onderzoekt blijkt dat lachgas tot 45 minuten invloed kan hebben op het rijgedrag van de gebruiker.

Lees meer »