Krantenkoppen

Cartoonist na commotie over tekening voor E3 Saxo Classic: “Ze vonden het in eerste instantie wél zalig”

De Brugse cartoonist Bart Vantieghem reageert op de commotie die ontstaan is rond de cartoon die hij maakte voor de E3 Saxo Classic. Het organisatiecomité verwijderde die dinsdagochtend en op X volgden excuses aan iedereen die zich beledigd voelde. “Ze vonden de cartoon in eerste instantie nochtans ‘zalig’”, zegt Vantieghem.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

Gilles De Coster geeft eerste hint voor nieuwe seizoen van ‘De mol’: ex-winnaars maken toevallig of niet vandaag een fietstocht

Deelt Gilles De Coster (43) een eerste hint naar het nieuwe seizoen van ‘De mol’? De presentator, doorgaans niet zo actief op sociale media, deelt een opvallende post. Hij deelt op z’n Stories een foto van een koersfiets en tagt in de foto acht oud-winnaars van het programma’. De speurneuzen kunnen meteen aan de slag.

Lees meer »

Wintersterfte onder bijen groeit

Het gaat de honingbij in Vlaanderen niet voor de wind. Deze winter verloren de imkers gemiddeld 27 procent van hun bijenvolken, een verslechtering in vergelijking met vorig jaar, toen er 23 procent wintersterfte was. Dat zegt het Vlaams Bijeninstituut (VBI). Tien procent van de Vlaamse imkers verloor zelfs al hun bijenvolken.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse actrice Chelsea Handler viert 49ste verjaardag in bikini op de skilatten

Amerikaanse actrice en comedian Chelsea Handler (49) heeft haar verjaardag op speciale wijze gevierd. Het is ondertussen zelfs een jaarlijkse traditie geworden: elk jaar trekt ze haar bikini aan en springt ze op haar skilatten. Ze wordt vergezeld door haar viervoeter in een rugzak, mét skibril. Ondertussen geniet de actrice van een cocktail en rookt ze een joint. Dat daar

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

Gevangenis Gent schrapt tijdelijk vrijetijdsactiviteiten van gedetineerden om werkdruk personeel te verlagen

De gevangenis van Gent schrapt verschillende vrijetijdsactiviteiten voor de gedetineerden. Dat gebeurt op vraag van de vakbonden die zo de werkdruk op het personeel willen verlagen. Activiteiten waar gevangenen recht op hebben, blijven doorgaan, zoals bezoek, lessen of de wandeling. Randactiviteiten zoals naai- of gitaarlessen worden teruggeschroefd. De maatregel geldt 2 maanden.

Lees meer »