Krantenkoppen

Club Brugge vindt dat menselijke fout ook foutieve toepassing van regels is

Ook het dossier van KV Mechelen-Club Brugge, na eerder al RSC Anderlecht-Racing Genk, passeerde op de zitting van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP), dinsdag in Tubeke. Club Brugge hield vast aan de eis tot herspelen, na het foutief niet goedkeuren van een doelpunt van Thiago wegens onbestaand buitenspel. De VAR vergat Sandy Walsh in rekening te brengen, en maakte zo een cruciale fout.

Het was in de 72ste minuut dat Igor Thiago de bal tegen de netten kopte, maar meteen het doelpunt afgekeurd zag worden door de lijnrechter. Die oordeelde dat Thiago buitenspel stond, maar zag niet dat Sandy Walsh hem onside hield.

Reglement

De VAR, Kevin Van Damme, gaf hem gelijk zonder een lijn te trekken. Nochtans is bij nipte buitenspelfases de VAR verplicht om een lijn te trekken. Van Damme vond het echter niet nipt, en greep niet in. “Ik zag Walsh niet, anders had ik wel een lijn getrokken.”

Voor Thomas Delameilleure, Legal Officer bij Club Brugge, was die keuze een foute toepassing van het reglement.

VAR-protocol

“In het VAR-protocol staat dat er een check moet gebeuren. Het is toch niet omdat iemand een menselijke fout maakt, dat het geen foute toepassing van het reglement is?”

Herspelen is voor blauw-zwart de enige juiste optie. KV Mechelen pleitte niet en “zal zich gedragen naar de wijsheid” van de DRP. Dat zal zoals steeds op een latere datum oordeel vellen.

The post Club Brugge vindt dat menselijke fout ook foutieve toepassing van regels is is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stikstofdecreet vanaf nu van kracht

Het stikstofdecreet is nu van kracht. Hiermee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd.
The post Stikstofdecreet vanaf nu van kracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Xavier De Pauw is al een kwarteeuw actief in het provinciaal voetbal en het minivoetbal. Hij wordt straks 40 jaar, maar kan nog maar voor de tiende keer echt zijn verjaardag vieren. Hij is immers geboren op een schrikkeldag, 29 februari 1984.
The post ‘Pauwke’ (40) viert voor 10de keer schrikkelverjaardag: “Meestal zot feestje, maar dat moet nu eventjes wachten”

Lees meer »

“Buitensporig restrictief”: dit is zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland waar drugsbaron Ridouan Taghi mogelijk rest van zijn dagen zal slijten

Drugsbaron Ridouan Taghi (46) heeft vandaag levenslang gekregen op het Nederlandse Marengo-proces rond zes onderwereldmoorden, vier mislukte moordpogingen en het voorbereiden van nog eens vier liquidaties. Hij zal mogelijk de rest van zijn leven doorbrengen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Een vakantie wordt het alleszins niet. Het anti-foltercomité (CPT) van de

Lees meer »

Bestelwagen richt ravage aan op terras van bekende horecazaak: “Gelukkig waren we net gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we deze avond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.

Lees meer »

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »

Hoe kijken wereldleiders naar de mogelijke terugkeer van Donald Trump?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over

Lees meer »

Eindsprint in volle gang: alles wat u moet weten over het slotakkoord van de reguliere competitie

Welk Europees ticket hoort bij welke eindklassering? Is er een halvering van de punten of niet? Wanneer zijn er barragematchen nodig, en is dat met een heen- en terugwedstrijd? Het competitieformat van onze Belgische competitie is – zacht uitgedrukt – niet het eenvoudigste. Daarom zetten we, nu de eindsprint op volle gang is, alles nog eens op een rijtje.

Lees meer »