Krantenkoppen

Colruyt in Waregem even ontruimd na lek in koelruimte

Dinsdagavond snelde de brandweer naar het Colruyt-filiaal in de Noorderlaan in Waregem. Daar was rook ontstaan. Uiteindelijk bleek het om een lek in de leidingen van de koelruimte te gaan. De klanten mochten na 45 minuten opnieuw verder winkelen.

Rond 17.30 uur ontving Hulpverleningszone Fluvia een melding van een industriebrand in Waregem. Het bleek om de Colruyt-winkel te gaan langs de Ring. De elektriciteit in de beenhouwerij was uitgevallen en er zou rook in de winkel zweven.

Ontruiming

De brandweer snelde ter plaatse terwijl de Colruyt-medewerkers hun winkel ontruimden en de klanten veilig naar buiten brachten. Zij mochten uiteindelijk na zo’n 45 minuten opnieuw naar binnen om verder boodschappen te doen.

“De oorzaak was een lek in de leidingen met koelvloeistof in de grote koelruimte. Daardoor viel de elektriciteit in de beenhouwerij meteen uit”, vertelt luitenant Frank Vandewiere.

Geen brandgeur

“Die koelvloeistof veroorzaakte veel nevel, wat leek op rook van een brand. Maar een brandgeur hebben we niet waargenomen.”

De winkel werd een tijd verlucht en ging nadien weer open.

The post Colruyt in Waregem even ontruimd na lek in koelruimte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »

Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Tielt versterken ook Hedwig Verdoodt (61) en Glenn Lambert (25) de West-Vlaamse ploeg van de partij.
The post Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek

Lees meer »

Zoektocht van ‘#LikeMe’-gezicht Francisco Schuster naar ouders wekt woede op: “Goede adoptie bestaat niet”

“Een schop in onze maag.” Dat vindt Yung Fierens (45) van adoptiebelangengroep CAFE van ‘Francisco Desir’, de docureeks waarin Francisco Schuster (22) op zoek gaat naar z’n biologische moeder. “Het is een té romantisch plaatje”, verklaart de vereniging aan ‘Dag Allemaal’. Ze vinden dat de VRT beter het échte verhaal over adoptie zou brengen. Van fraudeleuze adopties van ontvoerde kinderen

Lees meer »

Klacht tegen stad Oudenaarde en onbekenden: “Kinderen van vrouw die omkwam onder omgevallen kerstboom, willen antwoorden”

De kinderen van de vrouw die omkwam toen de grote kerstboom in Oudenaarde omviel, willen antwoorden op hun vragen. Daarom hebben ze nu officieel een klacht ingediend, tegen de stad Oudenaarde en tegen onbekenden. Het is een klacht "wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg". Door de klacht, moet er nu een gerechtelijk onderzoek komen, en kunnen

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

België zal klimaatdoelstellingen niet halen: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »