Krantenkoppen

De klok die aangeeft hoe dicht we bij het einde van de wereld zijn, blijft op zelfde tijd staan: “Teken van stabiliteit? Eerder het omgekeerde”

Dinsdag werd aangekondigd dat de ‘Doomsday Clock’ op 90 seconden voor middernacht blijft staan. Deze symbolische klok werd in het leven geroepen door The Bulletin of the Atomic Scientists in 1947 en geeft aan hoe dicht de mensheid staat bij het einde van de beschaving.

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.
The post Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense defensieminister klaagt: “Helft van ons beloofde wapenleveringen komt niet op tijd. Dat kost ons mensen en gebied”

De helft van de westerse wapenleveringen die zijn beloofd aan Oekraïne zijn met vertraging geleverd. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Roestem Oemjerov zondag. “Vandaag staat een belofte niet synoniem met levering. Vijftig procent van de beloftes wordt niet op tijd geleverd”, aldus de minister. Die vertraging “kost ons mensen, kost ons gebied”, voegde hij toe.

Lees meer »

Meteorologische lente start met stevige wind

We krijgen vandaag eerst overwegend droog weer met soms een streepje zon. Later op de dag gaat het regenen vanuit het westen. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden bij een krachtige zuidenwind, meldt het KMI.

Lees meer »

Nederland moet meer maatregelen nemen tegen stikstofuitstoot landbouw

De Nederlandse maatregelen om de stikstofuitstoot van de landbouw in te perken, zijn onvoldoende. Dat concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de universiteit in Wageningen (WUR) en ingenieursbureau Deltares in een gezamenlijk onderzoek.

Lees meer »

Damme niet opgezet met tweede golfdomein in Knokke-Heist: “Project brengt de polders enorm veel schade toe”

Het project voor een tweede golf, met heel wat bijhorende faciliteiten zoals hotel- en congresruimtes, krijgt nu ook tegenstand vanuit eerder onverwachte hoek. “Dit project overstijgt de draagkracht van de regio en brengt de polders enorm veel schade toe”, zegt burgemeester van Damme Joachim Coens.
The post Damme niet opgezet met tweede golfdomein in Knokke-Heist: “Project brengt de polders enorm

Lees meer »

Dirk (54) is al dagen vermist op de Azoren, politie zet speurhonden en drones in om hem te vinden: “Het ziet er niet goed uit”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Ondanks slecht weer is Hugo (57) toch vertrokken voor looptocht van 196 kilometer over parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne

Vrijdagnamiddag even na 14 uur is Hugo Derycke (57) van start gegaan voor zijn eigen Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat gebeurde op de plaats waar aanstaande zondag de officiële start wordt gegeven van Kuurne-Brussel-Kuurne voor beroepsrenners, op de Rijksweg. Opmerkelijk genoeg koos Hugo niet voor de fiets, maar om het non-stop al lopend te doen. Hij streeft ernaar om de volledige afstand van

Lees meer »

Grootste maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ keert terug van 23 tot 26 mei

Naar aloude traditie zetten in mei zo’n 150 historische en authentieke schepen koers richting Oostende, dwars door internationale wateren. Want voor het 23ste jaar vindt het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ plaats. Omcirkel alvast 23 tot 26 mei in je agenda, want dan bewonder je vanop de kade in Oostende verschillende grandioze schepen én gooi je zélf de trossen los

Lees meer »

IN BEELD – Novastar stelde nieuwe verzamel-elpee voor in Kursaal Oostende

Novastar stelde zijn nieuwe verzamel-elpee voor in Kursaal Oostende in een organisatie van PMLE. De nieuwkomer werd ‘The Best Is Yet To Come’ gedoopt. De plaat werd opgenomen in de Abbey Road Studio’s. En dat is – zoals iedereen wel weet – dé studio waar The Beatles hun plaat ‘Abbey Road’ opnamen.
The post IN BEELD – Novastar stelde nieuwe

Lees meer »

KIJK. Trump haalt z’n beste moves weer boven op podium van verkiezingsrally in South Carolina

Ex-president Donald Trump (77) heeft zich op het podium van de verkiezingsrally in South Carolina weer van z’n beste kant laten zien. De Repubikeinse presidentskandidaat slaagde erin Nikki Haley in haar thuisstaat te verslaan. En dat maakt Trump duidelijk heel blij. Plots haalt hij zijn iconische dansmoves met gebalde vuisten weer boven. Niet veel later geeft hij ook nog een

Lees meer »