Krantenkoppen

“De meest ingezonden droom? Nog steeds dezelfde als vroeger”: Bart Peeters en Gloria Monserez openen ‘De droomfabriek’

De nieuwe ‘De droomfabriek’ wordt een liveshow in twee delen. Maaike Cafmeyer (50) krijgt een rol als vliegende reporter. En de beertjes kregen een restyling. Presentatoren Bart Peeters (64) en Gloria Monserez (22) blikken vooruit op het programma dat dé tv-comeback van het jaar wordt. En we onthullen ook wat de meest gevraagde droom is.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Dit is Anna Roos (19), de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad: “Op wie ik ga stemmen? Net als 499.999 andere jongeren weet ik het nog niet”

De vrouw die de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren vertegenwoordigt, heet Anna Roos (19). Wie is de jonge Turnhoutse? Wat wil ze als nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad bereiken? En hoe sterk staat ze in haar schoenen? “Negatieve commentaar, platte en seksistische opmerkingen, zoals ik die nu al soms op X krijg:

Lees meer »

Na overstroming mag school in Zonnebeke speelplaats drastisch ontharden: “Dit past in een groter plan”

De kinderen van De Zonnebloem zagen enkele maanden geleden plots hun speelplaats onderlopen. Nu heeft de Zonnebeekse school een subsidie binnen voor ontharding, vergroening en de aanleg van wadi’s. “Dit past in een groter plan.”
The post Na overstroming mag school in Zonnebeke speelplaats drastisch ontharden: “Dit past in een groter plan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu William verstek laat wegens ‘persoonlijke redenen’: wat is er allemaal aan de hand in Buckingham Palace?

Koning Charles werkt op halve kracht, prinses Catherine herstelt van een mysterieuze operatie, en nu valt ook kroonprins William (41) uit vanwege ‘persoonlijke redenen’. Het is van de sterfdag van Elizabeth II geleden dat het nog zo hard rommelde in het Britse koningshuis. Van dubbelzinnige persberichten tot plotse veranderingen in de planning: wat is er toch aan de hand achter

Lees meer »

Marianne Vos klopt Kopecky in de sprint van Omloop Het Nieuwsblad

Geen twee op een rij voor Lotte Kopecky (SD Worx) in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen. In de sprint om de zege werd de regerende wereldkampioene zaterdag geklopt door de Nederlandse Marianne Vos van Visma – Lease a Bike, die bij haar eerste deelname aan de Omloop meteen raak schoot. De derde plaats was voor de Italiaanse kampioene

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

EXLUSIEF Van inbraken tot cybercrime: zo crimineel is West-Vlaanderen

Een primeur bij de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Voor het eerst hebben zij een rangschikking gemaakt van de meest voorkomende criminaliteitsfenomenen in onze provincie. Zo kunnen politiezones zien hoe hoog of laag ze scoren voor verschillende misdrijven, van inbraken over zedenfeiten tot witwassen en cybercrime. Wij mochten het rapport inkijken en zetten de vijf belangrijkste vaststellingen op een rijtje.<br

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pittem lanceert “8740sport” op Strava

Om de individuele sporters in de gemeente dichter bij elkaar te brengen, lanceert de sportdienst van Pittem het nieuwe project “8740sport”. Het doel van het project is om de sporters te verenigen in de groep “8740sport” op de populaire hardloop-, fiets- en wandelapp Strava.
The post Pittem lanceert “8740sport” op Strava appeared first on KW.be.

Lees meer »