Krantenkoppen

De omstreden term die het speerpunt van Vlaams Belang-campagne vormt: “Twintig jaar geleden zag je het enkel op neonazi-websites”

Vlaams Belang lanceert in haar campagne niet enkel de slogan “ander en beter”, maar ook de omstreden term “omvolking”. Een woord met vele betekenissen, en volgens experts zeker niet onschuldig.

Meer krantenkoppen in België

“Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar die met samoeraizwaard naar politie zwaait moet drugsprobleem aanpakken

Een 44-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor bedreiging en gewapende weerspannigheid. S.H. moet onder meer zijn drugsprobleem aanpakken.
The post “Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar die met samoeraizwaard naar politie zwaait moet drugsprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan in De Haan: “Op twee dagen meer dan 3 miljoen liter water weggepompt!”

Er werden verschillende pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die was in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee. Het verkeer kan al weer door, maar wel over één vak.
The post Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke

In Bovekerke bij Koekelare is woensdagmiddag een zware brand uitgebroken in een loods waar ook een wooneenheid in gevestigd is. Er raakte niemand gewond maar de rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer zal lange tijd moeten nablussen.
The post Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »

“Hier zouden kinderen van 6 en 7 jaar trainen”: voetbalclub wil bomen weg na zoveelste incident tijdens storm Louis

Tijdens storm Louis waaide een boom op het kunstgras van KSK Vlamertinge, doorheen de pas vernieuwde reclamepanelen waar eerder een boom op viel. “Speel niet met mensenlevens”, aldus de club tot de eigenaar na het derde incident in drie jaar.
The post “Hier zouden kinderen van 6 en 7 jaar trainen”: voetbalclub wil bomen weg na zoveelste incident tijdens storm

Lees meer »