Krantenkoppen

De tante van de door Hans Van Themsche vermoorde au pair Oulematou: ‘Hij moet boeten, en 17 jaar is niet genoeg’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

Pittem lanceert “8740sport” op Strava

Om de individuele sporters in de gemeente dichter bij elkaar te brengen, lanceert de sportdienst van Pittem het nieuwe project “8740sport”. Het doel van het project is om de sporters te verenigen in de groep “8740sport” op de populaire hardloop-, fiets- en wandelapp Strava.
The post Pittem lanceert “8740sport” op Strava appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Russische president waarschuwt voor WOIII: “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”

De bezorgdheid over een Derde Wereldoorlog is gerechtvaardigheid. Dat zei de leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko dinsdag. Hij roept op om “zo goed als mogelijk voorbereid” te zijn op een toekomstige confrontatie. “De wereld staat opnieuw aan de rand van de afgrond”, klinkt het. Ook de buurlanden van Wit-Rusland (en Rusland) bereiden zich voor op een confrontatie.

Lees meer »

Meer jobstudenten dan ooit aan de slag: en die verdienen een aardig centje

Afgelopen jaar was een recordaantal studenten de slag in een of meerdere studentenjobs. Meer dan ooit schakelden ondernemers studenten in, aldus hr-dienstengroep Liantis. Veelal gebeurt dat uit pure noodzaak. Wat brengt een studentenbaantje zoal op? En waar verdien je als hardwerkende student het best? Wij doken in de recentste cijfers, ook die van een uitvaartverzorger. “Studenten die meer dan behoorlijk

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings: “Je hebt me doen wenen”

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings. In het Canadese Calgary verlengde hij zijn wereldtitel op de massastart. Swings blijft zo regerend olympisch, Europees en wereldkampioen. De koning van de massastart mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar langebaanschaatser Bart Swings: “Je hebt me doen wenen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS zetten 14 olietankers uit Russische “spookvloot” op zwarte lijst – Tientallen landen roepen Rusland op oorlog te stoppen in aanloop naar VN-Veiligheidsraad

Aan de vooravond van de tweede verjaardag van de inval in Oekraïne hebben de Verenigde Staten vrijdag sancties opgelegd aan veertien tankers uit de “spookvloot” die door Rusland worden gebruikt om het westerse prijsplafond op Russische olie te omzeilen. En de Oekraïense luchtmacht beweert donderdag boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om

Lees meer »

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Nieuwe uitbater Delhaize: “Straks rij ik met fiets van De Munt naar de Westlaan en vice versa”

De laatste van de 128 winkels van Delhaize vonden zopas een overnemer, in Roeselare zijn dat met Tijs Beernaert en Michèle Devos bekende namen. Sinds twee jaar runnen ze immers de Proxy Delhaize op De Munt. Een stadswinkel, maar straks komt daar ook een ‘grote’ Delhaize bij. “We zien het volledig zitten. De winkels liggen maar 900 meter uit elkaar.

Lees meer »

Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne

Aidan Lanciers (11), leerling van VBS Sint-Pieter is de laureaat geworden van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne ingericht door de plaatselijke Davidsfonds afdeling. De deelnemende kandidaten kregen dit jaar als thema ‘Oost-West, thuis Best’ opgelegd waarrond hun verhaal diende opgebouwd te worden.
The post Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekijk: Auto rijdt verder op velgen tijdens spectaculaire achtervolging van Noord-Frankrijk tot in Kortrijk

De hele week al worden er beelden van een spectaculaire achtervolging in Heule, een deelgemeente van Kortrijk volop gedeeld op sociale media. De achtervolging zelf dateert al van donderdagnacht 15 februari. Een auto met twee inzittenden was weggevlucht van de politie in Noord-Frankrijk en hield dat vol – zelfs al rijdend op de voorste velgen zonder autobanden – tot ze

Lees meer »

Lezing over drugs in De Leest

Politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse, actief in de zone Grensleie, is te gast op de lezing over drugs georganiseerd door Jong N-VA. De Izegemnaar heeft het over drugs in het verkeer.
The post Lezing over drugs in De Leest appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn wieg stond gewoon in de brandweerkazerne”: bij de familie Vanhee uit Middelkerke draait alles om vonken en vuur

De Vanheetjes ademen brandweer. ‘Pompier’ zijn is een echte familieaangelegenheid. Zowel vader Mario Vanhee (55) als zijn zonen Warre (18) en Seppe (22) zijn brandweermannen bij het vrijwillige brandweerkorps van Middelkerke. “Telkens Seppe op reis is, mist hij een grote brand”, lacht Mario. “En Warre is nog aan het wachten op zijn eerste grote interventie.”
The post “Mijn wieg stond

Lees meer »