Krantenkoppen

De Tijdcapsule | Omgevingsadvocate Isabelle Larmuseau: ‘Ik heb moeite met autoriteit’

16:24 Al meer dan dertig jaar is Isabelle Larmuseau actief als advocaat in omgevingsrecht. Ze bijt zich al jaren vast in de strijd tegen chemische verontreiniging en wordt vaak als experte gehoord als het g…

Meer krantenkoppen in België

“Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”: Vooruit-voorzitter Depraetere reageert na racisme-rel

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »

VBS Sint-Katrien werkt mee aan pilootproject voor rekenen: Leve de laptop én het werkschrift!

De vrije basisschool Sint-Katrien is een van de zestig Vlaamse scholen waar vijfdejaars meedoen aan een pilootproject van uitgeverij Van In. Met ‘Reken Maar! Basis Digitaal’ kan elke leerling op zijn laptop, in combinatie met een papieren werkschrift, op zijn eigen niveau oefenen. “Innovatie is belangrijk in onze school”, zegt directeur Bert De Booserie.
The post VBS Sint-Katrien werkt mee

Lees meer »

Hoe diep duikt ECB in het rood?

15:10 De Europese Centrale Bank (ECB) is samen met andere centrale banken de enige bank die niet profiteert van de rentestijging. Ze zal donderdag slechte resultaten publiceren.

Lees meer »

“Dat kunt u enkel online doen”: Unia opent onderzoek en geeft oplossingen wanneer je digitaal niet mee bent

Een QR-code scannen, je identiteit verifiëren met itsme of gewoonweg betalen met de bankapp. Kan jij ook niet meer volgen? Je bent niet de enige. De digitale sneltrein gaat snel, heel snel en het is soms moeilijk om mee te zijn. Daarom gaat gelijkekansencentrum Unia onderzoeken of er sprake is van discriminatie. "Door de sterke digitalisatie merken we dat hele

Lees meer »

Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job- en scholenbeurs

Op 29 februari organiseert scholengroep Stroom, na het succes van vorig jaar, opnieuw een jobbeurs voor iedereen die werk zoekt in het onderwijs. Daags nadien, op 1 en 2 maart, gaat de jaarlijkse scholenbeurs door, waar de leerlingen van het lager onderwijs kunnen kennismaken met de secundaire scholen en studierichtingen van scholengroep Stroom.
The post Scholengroep Stroom organiseert opnieuw job-

Lees meer »

Urban explorer verkent 40 jaar oud Sea Life Centre dat jaren geleden verlaten werd: “Er staat zelfs nog voedsel voor de dieren”

Daniel Sims (35) filmde onlangs een rondleiding in het Sea Life Centre in het Schotse Oban. Het centrum opende in 1979 als eerste Sea Life van het land, maar het opvangcentrum voor waterdieren sloot in 2018 de deuren omdat hun bezoekersaantal fel verminderd was. Sindsdien wordt het verloederde centrum enkel nog bezocht door vandalen die de aquariums aan diggelen slaan.

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan op de site De Blauwe Toren

Op 19 febuari is de aanleg van de natuurbegraafplaats in Brugge gestart. “Tot nu toe was in Brugge natuurbegraven niet mogelijk, maar we willen tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. We richten een natuurbegraafplaats in op de site De Blauwe Toren,” zeggen

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht zes jaar geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Geert Styl kondigt afscheid aan van Zwevezeelse Orde van de Bolhoed

Geert Styl (54) neemt afscheid als voorzitter van de Zwevezeelse Orde van de Bolhoed. Dat kondigde hij net na de succesvolle 54ste editie van het carnaval in Zwevezele aan. Hij en zijn vrouw willen wat meer tijd voor hun kleinkinderen en willen ook plaats ruimen voor de jongere generatie. Het wordt het einde van een tijdperk, want Geert zet zich

Lees meer »