Krantenkoppen

De vriendschapsband van XINK is dan toch stuk: bassist verlaat de groep

Bassist Philip Valkiers stapt uit de Belgische rockband XINK. "De verschillen tussen mij en enkele groepsleden waren niet meer te overbruggen", schrijft Valkiers op sociale media. XINK werd bekend als de Belgische inzending voor het eerste Junior Eurovisiesongfestival in 2003.

Meer krantenkoppen in België

Als de haan 1875 maal kraait… 150 jaar oude traditie van ‘krieleniers’ leeft nog altijd in West-Vlaanderen

Zondag 18 februari zaten liefst 12 ‘krieleniers’, aan het kerkhof van Ruiselede, in de striemende regen, hanengekraai te tellen. Deze traditie bestaat al minstens 150 jaar en is inmiddels erkend als – jawel – Vlaams immaterieel Cultureel Erfgoed. De deelnemers hier komen onder meer uit Aarsele, Ruiselede, Aalter en Pittem en er zit zelfs een Belgisch kampioen tussen. Zijn haan

Lees meer »

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

Gewezen silo opnieuw te koop

Het inbreidingsproject op de site van de voormalige graansilo Vandevelde staat opnieuw te koop, vergunning inbegrepen.
The post Gewezen silo opnieuw te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe jeugdinspecteurs bij de Brugse politie moeten kloof met jongeren dichten

De Brugse politie heeft drie jeugdinspecteurs aangesteld om in contact te treden met jongeren en scholen. Een vierde inspecteur wordt nog gezocht. “De bedoeling is om de kloof met de jongeren te dichten, een positiever imago te creëren en zo overlast en criminaliteit tijdig te voorkomen”, zegt commissaris en jeugdcoördinator An-Sofie Hatse.
The post Nieuwe jeugdinspecteurs bij de Brugse politie

Lees meer »

KIJK. Opnieuw vogel voor de kat: Russen staan voor tweede dag op rij op open plek, voor tweede dag op rij weet drone hen te vinden

Oekraïne heeft opnieuw twee artillerieaanvallen op Russische troepen uitgevoerd. De russische soldaten verzamelden zich op een open plek in het Oleshky Sands National Nature Park om een dorp in Cherson aan te vallen. Op dronebeelden is te zien hoe ze vervolgens worden opgeblazen door een nauwkeurige aanval. Dat gebeurt slechts een dag nadat 65 Russische militairen in één klap gedood

Lees meer »

CD&V Deerlijk gaat voor 50 procent vernieuwing: al 7 nieuwe kandidaten

CD&V Deerlijk stelde zeven nieuwe kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. “Onze lijst met 23 kandidaten is bijna af”, stelde voorzitter Yves Vande Wiele. “We gaan voor 50 procent vernieuwing. Er zijn nog enkele gesprekken lopende. Ons doel is om tegen Pasen de lijst volledig te hebben.”
The post CD&V Deerlijk gaat voor 50 procent vernieuwing: al 7 nieuwe kandidaten

Lees meer »

“Het is geen geheim dat het al eens botst tussen die mensen”: Vooruit-voorzitter Depraetere reageert na racisme-rel

Vooruit-partijvoorzitter Melissa Depraetere heeft opnieuw publiek gereageerd op de heisa rond haar partijgenoot Tom Meeuws, over wie na zijn ontslag als Antwerps schepen verhalen opdoken van racistische uitspraken. “Jullie willen natuurlijk onmiddellijk een interview, maar als nationaal voorzitter moet ik eerst contact opnemen met mijn afdeling, in plaats van in de pers allerlei meningen te geven”, zei ze woensdag in

Lees meer »