Krantenkoppen

DEBAT VAN DE DAG. Is een verbod op melden van snelheids- en alcoholcontroles, zoals met Waze en Coyote, een goed idee? “Gebruikers krijgen net meer flitsboetes”

Verkeersinstituut Vias pleit voor een verbod op het melden van snelheidscontroles of andere politiecontroles via apps zoals Waze, Flitsmeister en Coyote. Volgens Vias brengen deze systemen de verkeersveiligheid in gevaar. Gebruikers van dergelijke apps krijgen net meer flitsboetes, zo blijkt uit een studie van Vias. Wat denk jij? Moet het melden van snelheidscontroles of andere politiecontroles via dergelijke systemen verboden worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

Meer krantenkoppen in België

Foto- en Digiclub Fodicor bloeit weer na moeilijke jaren: “Bouwen aan beeldenarchief”

Foto’s nemen met de telefoon is bijna dagelijkse kost geworden, maar wie iets meer wil, kan terecht bij Foto- en Digiclub Fodicor Oostrozebeke. Daar krijg je niet alleen gratis advies, maar ondersteunen de leden elkaar tijdens de maandelijkse werkvergaderingen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de medailles uitgereikt voor de mooiste foto’s van het voorbije jaar.
The post Foto- en Digiclub Fodicor

Lees meer »

Prinses Delphine gaat tijdens viering lijnrecht in tegen geplogenheden en maakt zo haar ongenoegen duidelijk

De relatie tussen prinses Delphine en de rest van de koninklijke familie staat nog steeds onder druk. Dat bleek vanochtend heel duidelijk tijdens de herdenkingsmis in Laken. De klachtenbrief die ze naar premier De Croo stuurde over haar rol als prinses, lijkt nog niet verteerd. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter was aanwezig, en zag met eigen ogen hoe ze via een

Lees meer »

‘Krachtmaatje’ moet lokale kansarmoede sneller detecteren

Stad Gistel en Rotary Gistel slaan de handen ineen met het project ‘Krachtmaatje’. Daarbij zal een brugfiguur de samenwerking tussen scholen en kwetsbare ouders verbeteren én die gezinnen wegwijs maken in het welzijnsveld.
The post ‘Krachtmaatje’ moet lokale kansarmoede sneller detecteren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaars seniorenkaarting en Rummikub in de kijker

Het gemeentebestuur en de seniorenadviesraad van Alveringem organiseerden onlangs naar jaarlijkse gewoonte een seniorenkaarting. Dit jaar konden de deelnemers voor het eerst ook een spelletje Rummikub spelen. Op het einde van de gezellige namiddag werden de winnaars bekend gemaakt. Voor de kaarters waren dat Willy Dewaele, Willy Beuselinck, Jozef Barra, Ingrid Wybo, Luc Borry, Marie-Jeanne
The post Winnaars seniorenkaarting en

Lees meer »

Na Tom Waes investeert Nederlandse NPO ook in Arnout Hauben: “Een contract als Tom? Was het maar waar”

Hij haalt al jaren miljoenen kijkers in Nederland en daar staat nu wat tegenover. Het tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ van Arnout Hauben (48) wordt gefinancierd door het Nederlandse VPRO. Opnieuw het resultaat van een een-tweetje tussen omroepen VRT en NPO – zij het op een ander niveau dan bij Tom Waes. “Tom is wat dat betreft

Lees meer »

Westtoer maakt positieve balans op van krokusvakantie aan de kust, ondanks feit dat Waals verlof pas volgende week start

De toeristische sector aan de Kust kijkt positief terug naar de krokusvakantie. Een vroege krokusvakantie, enkel voor de Vlamingen, zorgde voor wat minder drukte maar toch voor een aangename vakantiesfeer. In totaal zijn 580.000 overnachtingen genoteerd. Dit is zes procent minder dan vorig jaar, een logisch resultaat door de afzonderlijke vakantieperiode voor Vlamingen en toeristen uit Brussel en Wallonië. Voor

Lees meer »

Scheidsrechter Johan (69) uit Beernem zakt plots in elkaar tijdens jeugdwedstrijd en dankt leven aan snelle hulp: “Ben die mensen eeuwig dankbaar”

Op vrijdag vierde hij nog zijn 69ste verjaardag, maar de dagen nadien had Johan Lamote uit Beernem zich ongetwijfeld anders voorgesteld. De zestiger herstelt momenteel in het ziekenhuis nadat hij zaterdag tijdens een jeugdwedstrijd vlak na de aftrap in elkaar zakte. “Een hartstilstand. Niks wees erop dat het zou gebeuren”, getuigt Johan, die zijn reddende engelen eeuwig dankbaar is én

Lees meer »

150 kilogram kleurrijke legoblokjes voor derde editie blokjesfestival KWB in Lichtervelde

KWB Lichtervelde organiseert op 16 maart het blokjesfestival, een festival waarbij creatief zijn met Lego voorop staat. Met 150 kilo legoblokjes kunnen er heel wat mooie creaties ontstaan. “Wist je dat je zes standaard bouwsteentjes op 915.103.765 manieren kan combineren”, vraagt Rudi Tavernier, bestuurslid van KWB Lichtervelde.
The post 150 kilogram kleurrijke legoblokjes voor derde editie blokjesfestival KWB in Lichtervelde

Lees meer »

Slachtoffers Epstein dienen klacht in tegen FBI

Twaalf vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hebben woensdag een burgerlijke procedure aangespannen tegen de FBI. Ze vinden dat de veiligheidsdienst gefaald heeft in het ontmantelen van het netwerk van Epstein.

Lees meer »

Ex-Miss België Cilou Annys (32) sluit babyspeciaalzaak: “We willen meer tijd voor ons gezin”

De Brugse ex-Miss België Cilou Annys (32) en haar man Désiré Steevens stoppen met hun babyspeciaalzaak. Dat is toch wel een verrassing, want ze verhuisden nog geen jaar geleden naar een nieuw, ruimer en speciaal verbouwd pand in Loppem. “Het was wat op voor mij. En we willen meer tijd maken voor ons gezin”, zegt Cilou.
The post Ex-Miss België

Lees meer »

Belgisch-Poolse schrijfster Maja reisde door Rusland om er mensen te spreken: “Op 106 Russen waren er 2 tegen Poetin en zijn oorlog”

Wat denkt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Om dat te achterhalen, trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny (47) met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Hoe kreeg ze hen aan de praat? En wat heeft haar het

Lees meer »

“Voorzitter geworden puur uit liefde voor Cercle”: maak kennis met Thomas Tousseyn, professor én Cercle-voorzitter

Zondag is het opnieuw tijd voor Cercle Brugge-Club Brugge. Niet alleen dé derby, maar deze keer ook een topper. De nummer vijf tegen de nummer drie. De Vereniging ligt op koers voor de Champions’ play-off en wil ook tegen de stadsgenoot die koers verderzetten. Wat een tijd om Cercle-voorzitter te zijn. Wij gingen daarom langs bij voorzitter annex professor pathologie

Lees meer »

Uefa berispt België voor te hoge loonlast

Het Belgische profvoetbal leeft ver boven zijn stand, blijkt uit een rapport van de Europese voetbalbond Uefa. De publicatie komt één dag na de bekendmaking van een nieuw recordverlies van 193 miljoen euro.

Lees meer »