Krantenkoppen

Dit is het resultaat als je iets té hard opgaat in een Tiktok-hype

De hele wereld lijkt er door geobsedeerd te zijn: de Stanley cups. Maar één vrouw ging in de Verenigde Staten wel heel ver voor die obsessie.

Meer krantenkoppen in België

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »

Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.
The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acrobaat loopt van jarig ARhus naar Sint-Michielskerk

Zaterdag was het een komen en gaan van bezoekers in het jarige Kenniscentrum ARhus op de Munt in Roeselare. Om de tiende verjaardag te vieren waren over de vijf verdiepingen tal van workshops te doen. Eén bezoeker koos de minst makkelijke weg. Hij liep over een slackline heen en weer tussen het dakterras van ARhus en de toren van de

Lees meer »

“Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar

Op zondag 18 februari was er feest bij de Koninklijke Vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de vereniging. In het kasteel Ter Borcht in Meulebeke werden de bestuursleden en leden plechtig ontvangen.
The post “Traditie die we moeten koesteren”: vinkenmaatschappij Niet Rijk maar Recht uit Meulebeke bestaat 175 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbreiding Beukenhof met 1,5 hectare na 25 jaar een feit: “Groot draagvlak met 130 vrijwilligers”

Samen met Natuurpunt Krekel Anzegem en een 130-tal vrijwilligers werden vorige zaterdag 3.000 bomen en struiken geplant als uitbreiding van het ecologisch park Vichte. Het traditioneel doorknippen van een lint werd vervangen door het in twee zagen van een wilgentak. “De twee wilgentakken werden geplant aan het einde van het wandelpad als poort naar een mogelijk vervolg”, vertelt schepen van

Lees meer »

Nieuwe eigenaar Marc Coucke gaat ijspiste Antartica in Wilrijk slopen

IJspiste Antarctica in Wilrijk wordt gesloopt. Ze moest een jaar geleden sluiten, omdat het gebouw in slechte staat verkeerde. Het complex is nu gekocht door het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke die ook al eigenaar is van de vlakbij gelegen overdekte skipiste. Wat er in de plaats komt, wil het bedrijf nog niet kwijt, maar het zou niet gaan om

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor – Witte Huis: “Gesprekken over vrijlating van gijzelaars verlopen goed”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Het beleidsdocument stelt in vage bewoordingen dat de Gazastrook bestuurd zou moeten worden door “lokale beambten” met “administratieve ervaring” die niets te maken hebben met “landen of entiteiten die terrorisme steunen”. De Verenigde

Lees meer »

Rapport onthult: “Poetin breidt invloed in Afrika uit met ingenieus ‘overlevingspakket’ voor dictators”

Rusland wil aan invloed winnen in Afrika en het Westen daar grotendeels verdrijven door steun te bieden aan dictatoriale leiders. Het Kremlin doet dat op een vernuftige manier door hen een “overlevingspakket” aan te bieden, zodat het regime kan blijven voortbestaan. Op het terrein is er opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor huurlingenleger Wagner – dat inmiddels een nieuwe naam

Lees meer »