Krantenkoppen

Drie clubs zoeken verdediger, weinig beweging bij Union, Antwerp en Cercle? De transferplannen van alle play-off 1-kandidaten

De tijd tikt – het einde van de wintermercato komt stilaan in zicht. Welke slag willen onze topclubs nog slaan en wie kan eventueel vertrekken? De plannen van de zeven play-off 1-kandidaten voor u uit de doeken gedaan.

Meer krantenkoppen in België

Verdachte tegen kinderen van Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries: “Ik heb jullie vader niet vermoord”

“Als ik had geweten wat die dag zou gebeuren, was ik niet gegaan. Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand vermoord zien worden.” Dat zei Kamil E. woensdag in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam in zijn laatste woord tijdens de strafzaak over de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Tegen diens kinderen zei hij: “ik

Lees meer »

Wat betekent de Belgische aankoop van munitie voor Oekraïne? En voor ons?

België gaat voor 200 miljoen euro aan munitie kopen voor Oekraïne, via een Europese groepsaankoop. Daarnaast wordt er nog eens 334 miljoen euro om ander militair materieel te kopen. Dat heeft de federale regering beslist. Deze miljoenenuitgaven roepen allerlei vragen op: vandaar vijf vragen en antwoorden van Diederik Cops, onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut, over deze grootschalige militaire aankopen.

Lees meer »

Unieke beelden: Max Verstappen gefilmd door snelste drone ter wereld

Hoe snel Max Verstappen precies is in zijn gloednieuwe RB20, zien we komend weekend bij de seizoensopener van de formule 1 in Bahrein. Maar in aanloop naar de eerste grand prix van het jaar krijgen we alvast een mooi voorproefje. De wereldkampioen reed op het circuit van Silverstone een rondje met ‘s werelds snelste drone achter zich aan. Bekijk de

Lees meer »

“Ik beleef mijn droom”: ‘Sir’ Alex Ferguson (82) strijkt meer dan miljoen euro op door winst van zijn racepaard

Met zijn ex-club Manchester United lukt het de voorbije jaren een pak moeilijker, maar in de paardensport is ‘Sir’ Alex Ferguson nog wel geregeld succesvol. En strijkt hij steeds meer het grote geld op. Tot zijn intense vreugde ging hij in Saoedi-Arabië dankzij z’n eigen paard ‘Spirit Dancer’ met meer dan 1.100.000 euro aan de haal.

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. “Ze zullen van een kale reis thuiskomen.”

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na zedenschennis: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »