Krantenkoppen

Drie jaar cel, waarvan twee met uitstel, voor dronken salsazanger (49) die Nico (46) fatale klap gaf: “Niemand verplichtte hem om te drinken”

De vuistslag die Nico De Groote (46) op de parking van Carrefour in Ninove fataal werd, levert de 49-jarige dader drie jaar cel op, waarvan twee jaar daarvan met uitstel. “De feiten zijn bijzonder ernstig”, sprak de voorzitter. “Ze kenden een dramatische afloop en de familie moet nu verder zonder hem.”

Meer krantenkoppen in België

ASSISEN. Zus schreeuwt het uit wanneer ze hoort dat dader “Jill het allerliefste zag van de hele wereld”: “Zo graag dat hij haar onthoofd heeft”

Eén broer is dood, een andere zit hier in de beschuldigdenbank. De vijf overige zonen en dochters van Ahmed en Zahra Oudaha zaten vanochtend op één lijn om de eer van de familie en van de moordenaar van Jill Himpe hoog te houden. Anderhalf uur aan een stuk. “Ik zie nog altijd de geloofwaardige, gevoelige, genereuze jongen van vroeger.”

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Hardleerse chauffeurs moeten straks naar politierechter

Automobilisten die kleine overtredingen opstapelen en er met een boete van afkomen, zullen in de nabije toekomst voor de politierechtbank moeten verschijnen en riskeren hun rijbewijs voor langere tijd kwijt te spelen. Dat kondigen minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) donderdag aan in Het Laatste Nieuws, Le Soir en de kranten

Lees meer »

Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen”

In het Tiendepark op Uitkerke werd een ‘beweegbank’ geïnstalleerd. “Deze zitbank met meervoudige fitnessfuncties biedt een gratis, eenvoudige en toegankelijke manier aan om meer te bewegen zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit).
The post Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“NAVO-grondtroepen sturen naar Oekraïne is geopolitieke sciencefiction”

We beseffen het vandaag wellicht nog niet helemaal, maar de oorlog in Oekraïne heeft de geesten in Europa ingrijpend veranderd. Terwijl veel landen twee jaar geleden nog twijfelden om helmen, scherfvesten of medisch materiaal te sturen naar Oekraïne – uit angst Poetin niet voor het hoofd te stoten – wordt er nu openlijk gepraat over het sturen van NAVO-grondtroepen.

Lees meer »

“Navalny had vlak voor overlijden geruild moeten worden met Russische huurmoordenaar”

De Russische president Vladimir Poetin (71) heeft zijn grootste tegenstander Aleksej Navalny (47) vermoord omdat die laatste op het punt stond geruild te worden tegen een Russische huurmoordenaar. Dat beweert Maria Pevtsjich, de voorzitter van de raad van bestuur van Navalny’s anticorruptiefonds. De onderhandelingen over de gevangenenruil “bevonden zich in de laatste fase”, zegt Pevtsjich.

Lees meer »

Koperdieven stelen tientallen meters aan kabels van werken in Ekeren

In Ekeren hebben koperdieven tientallen meters aan koperen kabels gestolen. Die lagen al klaar ter voorbereiding van werken en nieuwe straatverlichting in de wijk Mariaburg. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. "Niemand heeft iets gehoord of gezien. Het zullen mensen zijn die weten wat ze doen", zegt districtsschepen Marc Elseviers (N-VA).

Lees meer »

Oorlogsprojectielen vertragen vernieuwing waterleidingen Boezingestraat

De vernieuwing van de waterleidingen in de Boezingestraat loopt vertraging op nadat oorlogsprojectielen gevonden werden bij de graafwerken. De Watergroep moet nu een gespecialiseerde firma aanstellen om het risico op meer oorlogstuig onder de grond in kaart te brengen.
The post Oorlogsprojectielen vertragen vernieuwing waterleidingen Boezingestraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Britse legerleider: “Oekraïne nog maandenlang gedwongen tot verdedigen” – Kiev meldt Russische drone- en raketaanvallen

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Lagere bonus voor AB-InBev-CEO Doukeris

De miljoenenbonus voor de CEO van AB InBev, Michel Doukeris, is opnieuw gedaald. Dat blijkt donderdag uit het remuneratieverslag dat de Belgisch-Braziliaanse bierreus publiceerde samen met de jaarcijfers.

Lees meer »

Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat

De kandidatenlijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober krijgt verder vorm. Met Bert Taveirne staat er ook een lid van de partij Groen op de lijst van de Ingelmunsterse socialisten. Vooruit is de eerste partij die een naam bekend maakt.
The post Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat appeared first on KW.be.

Lees meer »