Krantenkoppen

Drugsbaron veroordeeld tot 808 jaar cel voor de moord op zestien mensen in Guatemala

Een rechtbank in het Centraal-Amerikaanse land Guatemala heeft maandag een drugsbaron veroordeeld tot 808 jaar cel voor de moord op vijftien Nicaraguanen en één Nederlander in 2008.

Meer krantenkoppen in België

Gemeente en vrijwilligers ijveren voor terugkeer bushalte bij Fedasil: “Halte werd zeer intens gebruikt”

Het schrappen van de bushalte aan het opvangcentrum van Fedasil in Poelkapelle in de nieuwe dienstregeling van De Lijn kan op weinig begrip rekenen. De bewoners, die volledig aangewezen zijn op het openbaar vervoer, moeten nu 700 meter stappen naar de dichtstbijzijnde halte aan het schooltje van Vijfwegen, waar buurtbewoners klagen over overlast.
The post Gemeente en vrijwilligers ijveren voor

Lees meer »

COLUMN. “Zou Acids straf even zwaar geweest zijn als hij zijn huiswerk behoorlijk gemaakt had?”

Met dat deftige ‘ideale schoonzoon’-kostuum en de strak geknoopte das leek het wel alsof Youtuber Acid er al een werkstraf opzitten had. Die das ging nog meer knellen toen de rechter zijn straf uitsprak: drie maanden voorwaardelijk en enkele zeer pittige boetes en schadevergoedingen. De bij jongeren razend populaire filmpjesmaker had in een Youtube-video de vloer aangeveegd met de Reuzengommers

Lees meer »

Komkommer en kwel: Nederlandse advocaat weet niet wat hij moet doen met 16 miljoen komkommers van failliete boerderij

Een boerderij met 16 miljoen pas geplante komkommers en daar bovenop nog heel veel paprika’s. Een Nederlands advocaat die gewoonlijk bureaumateriaal verkoopt om de schulden van failliete bedrijven af te betalen, staat voor een zware opdracht. Hij zoekt iemand die de grote hoeveelheid groenten kan onderhouden en verkopen. Hoe is het zover kunnen komen?

Lees meer »

An Miller over de hoge werkdruk bij opnames ‘Assisen’: “Vaak kon ik m’n betoog van vier A4’s lang maar één keer doen”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker. Belangrijker vind ik dat het thema

Lees meer »

Ouderraad organiseert stand-up comedyavond in kerk Vijfwegen: “Onze school verbindt de buurt”

De ouderraad van Vrije Basisschool De Brug afdeling Vijfwegen pakt op zaterdag 23 maart uit met ‘Kerke Komiek’, een stand-up comedyavond met praatcafé die plaatsvindt in de kerk op De Vijfwegen. De opbrengst vloeit integraal naar de school. De Dwaallichtjestocht, een andere organisatie van de ouderraad, ging dit jaar niet door, maar is nog niet afgeschreven.
The post Ouderraad organiseert

Lees meer »

Jacques Vallaeys (76), gewezen uitbater van ’t Boerenhof in Vlamertinge, is overleden

In Westouter is op woensdag 14 februari Jacques Vallaeys (76) overleden. Hij was lang geleden de uitbater van ’t Boerenhof langs de Poperingseweg in Vlamertinge. De zaak was toen vooral bekend voor zijn kip aan ’t spit, een traditie die er al 45 jaar bestaat. Jacques baatte ‘t Boerenhof uit met zijn echtgenote Yvette.
The post Jacques Vallaeys (76), gewezen

Lees meer »