Krantenkoppen

Drugsbaron veroordeeld tot 808 jaar cel voor moord op 16 mensen in Guatemala

Een rechtbank in Guatemala in Centraal-Amerika heeft drugsbaron Rigoberto Danilo Morales (37) veroordeeld tot 808 jaar cel voor de moord op 15 Nicaraguanen en 1 Nederlander in 2008.

Meer krantenkoppen in België

Christelijke vakbond roept cabinepersoneel van Brussels Airlines op om volgende week drie dagen te staken

De christelijke vakbond roept het cabinepersoneel van Brussels Airlines op om volgende week drie dagen te staken. Ze willen daarmee de te hoge werkdruk en lage lonen aankaarten. De liberale en socialistische vakbonden, waarbij de meerderheid van het cabinepersoneel is aangesloten, wacht het overleg af met de directie volgende week voordat ze zich aansluiten bij de stakingsoproep. De staking van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Belgische mijnenjager neemt deel aan de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog

België roept vandaag nog de Russische ambassadeur op het matje. Dat heeft premier Alexander De Croo vanochtend gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. Ons land wil opheldering over de dood van oppositieleider Navalny. De situatie aan het front in Oekraïne is “uiterst moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

Huiszoekingen in Italië vanwege aanslag tegen Zweden in Brussel

De Italiaanse antiterreurpolitie heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd bij achttien personen die in verband worden gebracht met Abdesalem Lassoued, de Tunesiër die op 16 oktober 2023 twee Zweden doodschoot in Brussel. Het gaat om personen waarmee Lassoued contact zou hebben gehad toen hij tussen 2012 en 2016 in Italië verbleef.

Lees meer »

Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in”

De winterse vertelwandeling SnapCat, die mensen moest warm maken voor de Kattenstoet, overtrof de verwachtingen in Ieper. “De ticketverkoop voor de tribunes schiet de lucht in”, aldus het stadsbestuur, dat een vervolg op het afgelopen eerste ‘lichtfestival’ niet uitsluit.
The post Winterse vertelwandeling SnapCat is succes in Ieper: “Ticketverkoop Kattenstoet schoot de lucht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dode karpers in Bergenvaart in Veurne

Sinds enkele dagen drijft een tiental grote dode karpers in de Bergenvaart-Calonnegracht ter hoogte van de Europalaan in Veurne.
The post Dode karpers in Bergenvaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verenigde Staten en Frankrijk waarschuwen in VN-Veiligheidsraad voor grensconflict tussen Congo en Rwanda

De VN-Veiligheidsraad heeft dinsdagavond een spoedzitting gehouden over de escalatie van geweld in Congo, tegen de grens met Rwanda. De rebellengroep M23, die volgens de meeste bronnen door Rwanda worden gesteund, hebben al 400.000 mensen op de vlucht gejaagd. De Verenigde Staten en Frankrijk veroordelen de Rwandese inmenging en roepen beide landen op tot dialoog.

Lees meer »