Krantenkoppen

Elektrische shuttle in Knokke-Heist vervoerde vorig jaar 145.862 passagiers

De elektrische shopping shuttle van Knokke-Heist die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt, vervoerde afgelopen jaar maar liefst 145.862 passagiers.

Dat is een stijging met zowat 12,75 procent tegenover 2022. De populairste halte blijkt opstapplaats Zoute Minigolf. Knokke-Heist riep de shopping shuttle in september 2021 in het leven om een boost te geven aan de lokale economie na het moeilijke coronajaar 2020. “Intussen is de trendy, geluidsarme citymobiel echter niet meer weg te denken uit het straatbeeld”, zegt het gemeentebestuur.

Topjaar  

145.862 passagiers maakten in 2023 gebruik van de shuttle die passeert langs 8 haltes tussen het Alfred Verweeplein en de Minigolf. Van 1 april t.e.m. 15 oktober rijdt de shuttle dagelijks, ongeveer elke 20 minuten, van 11 tot 19 uur. Van 16 oktober t.e.m. 31 maart rijdt de shuttle op vrijdag, zaterdag, zondag, in Belgische schoolvakanties en op brug- en feestdagen, ongeveer elke 30 minuten, van 11 tot 18 uur. 

Juli en augustus waren dan ook absolute topmaanden voor deze pendeldienst, met respectievelijk 29.555 en 27.386 passagiers. Een stijging met 133 procent en 29 procent tegenover 2022. Ook februari 2023 scoorde uitzonderlijk goed met een stijging van 96 procent. 

Parkings

Opstapplaats Zoute Minigolf is de absolute koploper richting centrum en terug. De passagiers zijn overwegend ouderen, gezinnen en vaste passagiers. Zo gebruiken tweedeverblijvers en bezoekers met appartementen rond het casino de shuttle richting Lippenslaan en terug nadat ze hun wagen in de parkings IJzerpark en Minigolf hebben geparkeerd.  

In 2023 heeft de politie geen enkele interventie moeten doen voor vandalisme op de shuttle. De chauffeurs staan via een portofoonsysteem rechtstreeks in contact met elkaar en met de politiezone Damme/Knokke-Heist zodat snel geschakeld kan worden bij incidenten.  (MM)

The post Elektrische shuttle in Knokke-Heist vervoerde vorig jaar 145.862 passagiers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks rijverbod komt Leentje aanrijder van haar dochter tegen achter stuur van auto: “Geen alleenstaand geval”

Niet lang nadat haar dochter van de weg werd gemaaid door een dronken bestuurder, ziet Leentje de dader opnieuw achter het stuur zitten. Ondanks een nieuw rijverbod. Ook Charlotte, de dochter van Johan en Griet, werd het slachtoffer van zo’n recidivist. Zij kon het niet navertellen. Volgens cijfers van verkeersinstituut VIAS zijn dit verre van alleenstaande gevallen.

Lees meer »

Een mogelijk vertrek van ‘de tovenaar’ en zélfs… Verstappen: hoe de affaire-Horner rampzalig kan zijn voor Red Bull

Hij zou wel snel even die vierde titel pakken. Wegens concurrentie nog altijd te zwak. Maar Max Verstappen heeft er een nieuwe tegenstander bij, en het is een zeer kwaaie: de onverkwikkelijke affaire Horner. Kan niet anders of het team zal eronder leiden, dus ook de prestaties van Max. “Ik durf niet voorspellen wat er van het succesteam overblijft als

Lees meer »

Familie De Sloover deelt passie voor judo

Judo zit bij Sibren (17) en Nils (16) in het bloed en dat heeft alles te maken met papa Kevin De Sloover (45) die 35 jaar geleden als kleine jongen mee aan de wieg stond van judoclub Kodokan. Nu Sibren met succes een opleiding tot initiator kon afwerken, lijkt de judotoekomst verzekerd in Wingene.
The post Familie De Sloover deelt

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocaten­moord: opvallende gelijkenis met robotfoto én zijn vriendin was haar cliënt

Er is een nieuwe piste in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht, werd urenlang verhoord. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als verdachte”, aldus zijn

Lees meer »

Urban explorer verkent 40 jaar oud Sea Life Centre dat jaren geleden verlaten werd: “Er staat zelfs nog voedsel voor de dieren”

Daniel Sims (35) filmde onlangs een rondleiding in het Sea Life Centre in het Schotse Oban. Het centrum opende in 1979 als eerste Sea Life van het land, maar het opvangcentrum voor waterdieren sloot in 2018 de deuren omdat hun bezoekersaantal fel verminderd was. Sindsdien wordt het verloederde centrum enkel nog bezocht door vandalen die de aquariums aan diggelen slaan.

Lees meer »

Voor het eerst eindigt ‘Hotel romantiek’ zonder koppels

Een primeur in ‘Hotel romantiek’: er schiet uiteindelijk geen enkel koppel over na dit tweede seizoen, zo blijkt uit de laatste aflevering. Even leek het alsof tortelduifjes Gerd en André samen een mooie toekomst tegemoet gingen, maar de liefde bleek toch niet sterk genoeg.

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B)

Het vertrek van voorzitter en duivel-doet-al Johnny Deryckere is vlekkeloos opgevangen bij VK Dudzele. De ex-preses zelf had de weg voor zijn opvolgers geplaveid en op sportief vlak is debuterend hoofdcoach Soren Maenhout een schot in de roos.
The post Nick Ballegeer is de gedreven kapitein van VK Dudzele (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet verwacht dat ik op déze manier zou terugkeren”: De Bruyne verbaast zichzelf na zoveelste masterclass

Wie we nog niet gehoord hadden na die masterclass in de FA Cup tegen Luton Town, samen opgezet met maatje Erling Haaland: Kevin De Bruyne (32) zélf. Vijf goals voor de eerste, vier assists voor de andere. De Bruyne stond slechts twaalf keer dit seizoen op een voetbalveld, maar zit ondertussen wel in de dubbele cijfers. “Ik probeer in zekere

Lees meer »