Krantenkoppen

Fikse celstraf voor man die maandenlang fietsendragers steelt aan de kust

Een 54-jarige man uit Anderlecht heeft een effectieve celstraf van 20 maanden en 1.600 euro boete gekregen nadat hij vorig jaar gedurende een half jaar heel wat fietsendragers van auto’s en andere fietsonderdelen stal langs de Belgische kust.

De man sloeg toe tussen Koksijde en Blankenberge en verkocht de spullen door via de site tweedehands.be. “Ik werd door corona werkloos toen ik als kok ontslagen werd en moest zo wat geld verdienen tot ik een uitkering kreeg”, biechtte hij op.

18 diefstallen

“De man pleegde in totaal 18 diefstallen van fietsendragers aan onze kust”, sprak de procureur. “Bijna alle feiten vonden plaats tussen 2 maart en 23 juli. Telkens wachtte de man uit Anderlecht tot hij ongemerkt de fietsendragers kon stelen.”

Na politieonderzoek en uitlezing van beelden van het ANPR-cameranetwerk kon een verdachte in beeld worden gebracht. Het bleek dat de man met een Fiat Talento bestelwagen rondreed die hij gehuurd had.

Huiszoeking

Op 5 september volgde zijn arrestatie in Nieuwpoort toen hij de zone binnenreed. In de wagen werden spullen gevonden die wezen op de diefstallen en een schroevendraaier met drie paar schoenen.

“Er volgde een huiszoeking bij hem thuis waarbij heel wat gestolen fietsendragers werden teruggevonden. Daarnaast lagen er ook fietslampen, batterijen, tablets en andere elektronica. De man heeft 24 voorgaande diefstallen op zijn strafblad.”

20 maanden effectief

De man gaf toe dat hij met de diefstallen een handeltje had opgezet op tweedehands, om te compenseren dat hij als kok tijdens corona werd ontslagen en geen werk meer had. Hij kreeg 20 maanden effectief en moet zijn slachtoffers vergoeden. (JH)

The post Fikse celstraf voor man die maandenlang fietsendragers steelt aan de kust is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee Oostendse hotels genomineerd voor Independent Hotel Awards

Twee Oostendse hotels, Rosa Hotel en Les Cabanes d’Ostende, zijn genomineerd voor de gerenommeerde Independent Hotel Awards. Deze nominatie is een belangrijke erkenning van de uitzonderlijke kwaliteit en gastvrijheid die beide hotels bieden aan hun gasten.
The post Twee Oostendse hotels genomineerd voor Independent Hotel Awards appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe echt is reality-tv écht? “De bus van ‘Extreme Makeover’ reed liefst negen keer voor- en achteruit”

De onthullingen bij ‘Extreme Makeover’, de ruzies in ‘Temptation Island’, de vriestemperaturen bij ‘De expeditie: Groenland’ en nu ook het veelbesproken ‘Astrid en Natalia: Back to Reality’. 23 jaar na de eerste editie van ‘Big Brother’ stikt het van de realityshows op tv. Maar hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? “De kijker weet altijd wel een beetje dat niet alles is

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Project Zorgzame Buurten krijgt positieve evaluatie: “Muren doorbreken voor inclusie en tegen eenzaamheid”

In maart 2022 gingen in Vlaanderen en Brussel 132 Zorgzame Buurten van start. Twee jaar later maken Vlaams minister Hilde Crevits en Europees directeur van de WHO, Dr. Hans Kluge, de balans op in Mariënstede in Dadizele, een van de pioniers op vlak van ‘zorgzaam buurten.
The post Project Zorgzame Buurten krijgt positieve evaluatie: “Muren doorbreken voor inclusie en tegen

Lees meer »

Parlement in Ghana maakt homoseksualiteit strafbaar: tot drie jaar cel

Het Ghanese parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Personen die als LGBTQ’er worden aangemerkt, kunnen daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf krijgen. Verschillende mensenrechtenorganisaties zeggen bevreesd te zijn, maar volgens waarnemers is het weinig waarschijnlijk dat de wet werkelijk in werking treedt.

Lees meer »

Jonger Dan Je Denkt trekt er opnieuw op uit

Wielertoeristenclub Jonger Dan Je Denkt start een nieuw fietsseizoen. Het nieuwe JDJD-seizoen start op zondag 3 maart om 9 uur. Voor aanvang van de rit wordt om 8 uur een ontbijt geserveerd voor leden en nieuwe leden in ‘t Nieuw Boldershof, het lokaal van Jonger Dan Je Denkt in de Roeselarestraat. Na het ontbijt volgt
The post Jonger Dan Je

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Het geld achter de Belgische chocolade: “Er is een grens aan groei”

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »