Krantenkoppen

Formule 1 keert na 45 jaar terug naar Madrid voor race op nieuw stratencircuit

De Formule 1 keert in 2026 terug in Madrid. Het zal gaan om een race op een semi-stratenrace in de Spaanse hoofdstad. De koningsklasse van de autosport hield er voor het laatst halt in 1981. Het gaat om een contract tot 2035. Verdwijnt daardoor het circuit in Barcelona van de kalender?

Meer krantenkoppen in België

“Mensen bij elkaar brengen”: organisatoren Ontbijtrun pakken nu ook uit met kleurrijk spektakel

De organisatoren van de tweejaarlijkse Ontbijtrun pakken op zaterdag 20 april uit met een kleurrijk spektakel: de eerste editie van de Color-Fun-Run waarbij kleurrijk poeder over de deelnemers gestrooid wordt in de straten van Dadizele. “Ik heb zelf enkele keren deelgenomen aan een dergelijk evenement en vond het fantastisch”, aldus Dorine Delrue, de oprichtster van de Ontbijtrun.
The post “Mensen

Lees meer »

Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond

Op het kruispunt van de Meulebeeksestraat en de Haaipanderstraat in Izegem gebeurde dinsdagochtend opnieuw een ongeval. Een vrouw gaf er geen voorrang en knalde met haar voertuig tegen een bestelwagen. Zowel zij als de chauffeur van de bestelwagen geraakten lichtgewond.
The post Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse presentator Rick Brandsteder keert niet meer terug op tv na alcoholverslaving: “Voor mij wel mooi geweest”

Rick Brandsteder (39), in Vlaanderen bekend als host van ‘Tempation Island’ en als zoon van Ron Brandsteder, keert niet meer terug als presentator op televisie. Hij heeft na zeventien jaar het hoofdstuk tv afgesloten, zegt Brandsteder aan het magazine ‘Shownieuws’. Hij is al een tijdje niet meer op tv nadat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek met een alcoholverslaving.

Lees meer »

LIVE. Code oranje en 1722 geactiveerd voor storm Louis: “Rukwinden tot 110 km/u of lokaal zelfs meer zijn mogelijk”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze

Lees meer »

Demmy Verschaeve: “Hoop op afscheid met promotie”

Haalt KVV Aartrijke (4B) de eindronde? Geel-rood is zesde en moet één of twee plaatsjes klimmen om de nacompetitie te spelen. Zondag trekken Demmy Verschaeve en maats naar Beernem B, een ploeg met acht punten meer.
The post Demmy Verschaeve: “Hoop op afscheid met promotie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Al vaak gevallen toen ik in mijn auto wilde klauteren”: speciale parkeerplaats zorgt enkel voor kommer en kwel bij Stijn (50)

Het moest voor verlossing zorgen, het werd eerder het tegendeel. De toegewezen parkeerplaats voor mindervaliden die Stijn Hantson (50) kreeg, zorgt voor nog meer kommer en kwel. “Meer dan eens kwam ik ten val toen ik in mijn wagen probeerde te klauteren, hulp kwam er niet.”
The post “Al vaak gevallen toen ik in mijn auto wilde klauteren”: speciale parkeerplaats

Lees meer »

Lombardsijdenaar (73) neemt ‘Maai Mei Niet’ bloedserieus: vier maanden met uitstel na vernielen grasmaaier met bijl

Een tuinman beleefde de schrik van zijn leven, toen hij het gras kwam afmaaien bij een zeventiger in Lombardsijde. L.V. stormde met een bijl naar buiten en hakte daarmee in op de grasmaaier. Dat levert hem nu vier maanden celstraf met uitstel op.
The post Lombardsijdenaar (73) neemt ‘Maai Mei Niet’ bloedserieus: vier maanden met uitstel na vernielen grasmaaier met

Lees meer »

Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ’t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.
The post Cafébazin Romina

Lees meer »

Almaar minder plekken in de buurt waar jongeren zich thuisvoelen

In heel Vlaanderen voelen ouderen en jongeren zich wat ondergeschoffeld. In een maatschappij die zich richt op werkende mensen, is er niet alleen minder plaats voor ouderen, maar ook voor jongeren. Ook heerst het gevoel dat er in de gemeenten steeds minder voor jongeren én voor ouderen te doen is.

Lees meer »

Dries vertoont eerste barst en nieuwe leider staat op in ‘Kamp Waes’: “Ik heb me nog nooit zo misselijk gevoeld”

Onderwaterscooters, warmtecamera’s en nachtkijkers. De zesde aflevering van ‘Kamp Waes’ leek bij momenten wel een Bondfilm. Daarin startten de vijf overgebleven rekruten met een spectaculaire driedaagse missie, waarin maaginhouden hun weg naar buiten vonden, een nieuwe leider werd geboren en drilinstructeur Fly zelfs lovende woorden over zijn lippen kreeg. “Ze doen het ongelooflijk.”

Lees meer »

Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”,

Lees meer »

Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam

Steven Sanders start met Steekvlam een nieuw concept. In zijn studio interviewt hij beloftevolle jonge mensen met grote plannen en ook succesvolle ondernemers waarbij de steekvlam al is ontstoken. Tweewekelijks zal hij zijn videopodcast online zetten.
The post Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam appeared first on KW.be.

Lees meer »