Krantenkoppen

Gedetineerde doet slippers uit en ontsnapt uit gevangenis van Lantin: grote zoekactie aan de gang

In Luik is een klopjacht aan de gang nadat een gevangene uit de gevangenis van Lantin kon ontsnappen. Dat meldt de Waalse krant La Meuse. Er zijn heel wat politieagenten en honden ingezet.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 70 wapens in beslag genomen tijdens huiszoeking bij Franse acteur Alain Delon

Bij een huiszoeking in de woning van de Franse acteur Alain Delon in Douchy-Montcorbon, in het departement Loiret, zijn maar liefst 72 vuurwapens en meer dan 3.000 patronen in beslag genomen. Dat heeft het parket van Montargis dinsdag bekendgemaakt. De zwaar zieke acteur heeft “geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten”, benadrukte het gerecht in een communiqué.

Lees meer »

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »

Meer jobstudenten dan ooit aan de slag: en die verdienen een aardig centje

Afgelopen jaar was een recordaantal studenten de slag in een of meerdere studentenjobs. Meer dan ooit schakelden ondernemers studenten in, aldus hr-dienstengroep Liantis. Veelal gebeurt dat uit pure noodzaak. Wat brengt een studentenbaantje zoal op? En waar verdien je als hardwerkende student het best? Wij doken in de recentste cijfers, ook die van een uitvaartverzorger. “Studenten die meer dan behoorlijk

Lees meer »

Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke

De vernieuwde feestcommissie van Steenkerke stelde op de nieuwjaarsreceptie haar eerste affiche voor aan de talrijk opgekomen inwoners van Steenkerke en meteen werd ook de verkoop gestart van de tickets voor het optreden van Augustijn Vermandere op zondagmiddag 17 maart.
The post Augustijn Vermandere treedt op in geboortedorp Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proeven van de grootste snoeptaart ter wereld? Het kan in Waregem!

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World vierde dit weekend zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Twee dagen lang werkte het bedrijf samen met 120 vrijwilligers aan de grootste snoeptaart ter wereld. Het suikerkunstwerk is 10 meter breed en maar liefst 8,65 meter hoog. “De bouw was enorm spannend, de taart was net op tijd klaar”, klinkt het.
The post

Lees meer »

UPDATE. Twee wielertoeristen uit Lochristi overleden bij aanrijding met auto in Gent: bestuurder (45) had rijverbod, reed te snel en was onder invloed

In de haven van Gent zijn deze voormiddag twee wielertoeristen (45) om het leven gekomen nadat ze in een groepje op het fietspad aangereden werden door een Opel Astra. De bestuurder had een rijverbod, legde na het ongeval een positieve ademtest af en zou ook te snel gereden hebben. De andere drie fietsers raakten gewond. De slachtoffers zijn afkomstig uit

Lees meer »

‘Othon & Friends’ maakt natuurlijke voeding voor honden en zelfs katten: “Gezonde dieren in een gezondere wereld is onze drijfveer”

Na twee jaar onderzoek, gedragen door een liefde voor de dieren, brengen Francis De Jode en zijn partner Noémie hun ‘Othon & Friends’ op de markt. “We moeten durven stilstaan bij de voeding die we aan onze trouwe viervoeters geven!”
The post ‘Othon & Friends’ maakt natuurlijke voeding voor honden en zelfs katten: “Gezonde dieren in een gezondere wereld is

Lees meer »

Te vaak wordt onnodig in tongriempjes van baby’s geknipt

Artsen zetten de afgelopen jaar steeds sneller het mes in de mond van baby’s. Een knip in de tongriem zou onder meer problemen met borstvoeding verhelpen. Maar het aantal ingrepen stijgt wel heel snel. Vaak zijn ze overbodig, en de kosten zijn niet min. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag.

Lees meer »

Prins Harry krijgt geen politiebescherming meer in Groot-Brittannië, en hij is razend: “Ik wil de naam weten van de persoon die dat heeft beslist”

De Britse prins Harry (39) krijgt geen politiebescherming meer wanneer hij Groot-Brittanië bezoekt. Dat heeft het Hooggerechtshof beslist. Toen Harry in 2020 ervoor koos om geen ‘werkende royal’ meer te zijn, verloor hij dat automatische recht volgens de regering. De prins vocht die beslissing aan, maar krijgt nu ongelijk van de rechter. Inmiddels raakte wel bekend dat de hertog van

Lees meer »

Genkse zaalvoetbalclub dient klacht in bij politie en Voetbal Vlaanderen na racisme en vechtpartij 

De Genkse zaalvoetbalclub FC Genesis Genk gaat een klacht indienen bij de politie en Voetbal Vlaanderen na racistische uitspraken van supporters van ZVK Tongeren. De match tussen beide ploegen afgelopen vrijdag eindigde in een vechtpartij. Een speler van FC Genesis raakte daarbij gewond. Dat meldt TV Limburg en het nieuw is bevestigd aan onze redactie. "Op zeven jaar competitie is

Lees meer »