Krantenkoppen

Gedetineerde vlucht tijdens overplaatsing naar gevangenis van Lantin: “Hij trok zijn pantoffels uit en liep weg”

Er is dinsdagnamiddag een gedetineerde ontsnapt bij de gevangenis van Lantin, bij Luik. Dat hebben de federale politie en de gevangenis zelf bevestigd. Volgens ‘Sudinfo’ slaagde de 23-jarige gevangene er tussen 14 uur en 14.20 uur in te vluchten, toen hij werd overgedragen door de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie.

Meer krantenkoppen in België

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »

Grootste maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ keert terug van 23 tot 26 mei

Naar aloude traditie zetten in mei zo’n 150 historische en authentieke schepen koers richting Oostende, dwars door internationale wateren. Want voor het 23ste jaar vindt het maritieme festival ‘Oostende voor Anker’ plaats. Omcirkel alvast 23 tot 26 mei in je agenda, want dan bewonder je vanop de kade in Oostende verschillende grandioze schepen én gooi je zélf de trossen los

Lees meer »

Olympisch snowboarder Jamie Anderson gaat de piste op met 11 maanden oude baby, maar krijgt heel wat kritiek: “Eén botsing en het is voorbij”

Jamie Anderson (33) is momenteel op skireis met haar gezin. De Amerikaanse snowboarder won op de Winterspelen van 2014 én 2018 goud in de olympische discipline Slopestyle, en voelt zich dus helemaal thuis op een snowboard. Tijdens het skitripje in de Rocky Mountains liet ze haar elf maanden oude dochtertje kennis maken met haar sport en daalde ze de piste

Lees meer »

Meeste Limburgse gemeenten wachten met juridische stappen rond datalek Limburg.net, afvalintercommunale stelt zich voorlopig geen burgerlijke partij

Het overgrote deel van de Limburgse gemeenten die getroffen zijn door het datalek bij afvalintercommunale Limburg.net, wachten voorlopig met verdere juridische stappen te ondernemen. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. Enkele gemeenten kiezen er wel voor om Limburg.net in gebreke te stellen. Andere hebben al gezegd dat ze zich, net zoals Vlaanderen, burgerlijke partij stellen. Limburg.net zelf diende

Lees meer »

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

Winkeldief valt neer tussen de rekken, maar komt later terug om Spar-uitbater te bestelen: “Ik geloofde mijn eigen ogen niet”

Het was een bewogen maandagochtend in de Spar van Runkst toen een klant in het midden van de rekken plots een epileptische aanval kreeg. De medewerkers van de supermarkt deden er alles aan om de man te helpen en waren dan ook opgelucht toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen om hem de nodige zorgen te bieden. Amper enkele uren later

Lees meer »

Na lang debat legaliseert Duitsland eindelijk gedeeltelijk cannabisgebruik: cannabisclubs moeten wiettoerisme afweren

De Duitse regering gaat het gebruik van cannabis gedeeltelijk legaliseren. Oorspronkelijk werd een plan opgesteld om cannabisgebruik volledig te legaliseren tegen het einde van 2023, maar dat plan liep vertraging op in een aanslepend debat tussen coalitie en oppositie. Er wordt nu een twee-stappenplan opgestart. Tegen eind 2024 worden er wietclubs opgericht en vervolgens zal cannabis ook verkrijgbaar zijn in

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »