Krantenkoppen

Geen Autosalon dit jaar, maar wel veel promoties: is het een goed moment om een auto te kopen?

Ondanks dat er dit jaar geen Autosalon wordt georganiseerd op de Heizel, strooien veel autofabrikanten toch met kortingen. "Januari blijft de topmaand voor promoties op auto’s", verduidelijkt Filip Rylant van mobiliteitsfederatie Traxio. Maar benzine, elektrisch, diesel of hybride: welke auto koop je nu het beste voor het milieu en je portemonnee?

Meer krantenkoppen in België

Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat

Op dinsdag 27 februari organiseren Knack, Trends en Kanaal Z het eerste grote voorzittersdebat van dit verkiezingsjaar. Op 27 maart is het dan de beurt aan Le Vif, Trends/Tendances en Canal Z. Deze samenwerking bereikt anderhalf miljoen Belgen.
The post Knack, Trends en Kanaal Z ontvangen partijvoorzitters voor exclusief verkiezingsdebat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

“Ze doofden sigaret op mijn lichaam”: migranten getuigen over “gewelddadige illegale pushbacks” aan grens Kroatië-Bosnië

Van naakt in een ijskoude rivier gegooid worden tot stokslagen: vluchtelingen en migranten aan de grens tussen Kroatië en Bosnië en Herzegovina moeten helse beproevingen doorstaan om Europa binnen te kunnen. Dat blijkt uit getuigenissen die Dokters Van De Wereld (MdM) in opvangkampen in de regio verzamelde. "Elke dag worden strafbare feiten gepleegd in het kader van het grensbeleid."

Lees meer »

“Het is iets typisch: soldaten flirten met lokale meisjes en dan wordt hun partner jaloers.” Alles wat we tot nu toe weten over vechtpartij met Belgische para’s

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

Geen Vlaams voorjaar voor Stan Dewulf, die revalideert na operatie: “Vooral blij dat oorzaak eindelijk gevonden is”

In Gent wordt zaterdag het Vlaamse voorjaar op gang geschoten met de Omloop. Wie er tot zijn grote spijt niet bij zal zijn, is Stan Dewulf (26). De naar Gent uitgeweken Stavelenaar onderging eind vorig jaar een operatie aan de linker liesslagader en moet daardoor noodgedwongen een kruis maken over zijn voorjaar. “Gelukkig heb ik zaterdag mijn verhuis gepland.”
The

Lees meer »

Tamara, Rudy en Georges exposeren op Art Meets Art

Georges Carels uit Jabbeke, Tamara Ryde uit Zerkegem en haar vader Rudy Ryde uit Ichtegem exposeren voor het eerst samen. Dat doen de drie hobbykunstenaars tijdens de expo Art Meets Art in het Oud Stadhuis in Blankenberge.
The post Tamara, Rudy en Georges exposeren op Art Meets Art appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We voelen ons echte gelukzakken”: Buso De Pinker bouwt mee aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World

De Pinker, de school voor buitengewoon onderwijs van De Lovie uit Poperinge, werd gekozen om te helpen bouwen aan de grootste snoeptaart ter wereld van Ameel Candy World. De taart werd op zaterdag 25 februari gebouwd in Waregem Expo. De taart werd gebouwd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ameel Candy World.
The post “We voelen ons echte gelukzakken”:

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen en felle wind op komst

De dag begon vandaag/woensdag overwegend droog, maar tegen de namiddag dikt de bewolking aan met stilaan lichte regen vanaf het westen die in intensiteit toeneemt. Morgen krijgen we nog meer regen op ons dak en wordt ook felle wind verwacht. Rukwinden klimmen naar tussen 80 of 90 km/u, of zeer tijdelijk 100 km/u of wat meer. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

KRB opent nieuw roeiseizoen

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart wordt langs het Waggelwater de roeiklassieker Nieuwege-Brugge georganiseerd. Deze lange afstandsregatta voor zowel achtriemen met stuurman als de kleine boottypes is beter bekend als de Brugge Boat Race.
The post KRB opent nieuw roeiseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »