Krantenkoppen

Geen cohousing meer voor Brecht De Geyter: “Ik woon nu in het huis van mijn grootouders”

“Het was een emotionele rollercoaster.” Brecht De Geyter (29), bekend van het zevende ‘Blind getrouwd’-seizoen, woont opnieuw alleen. Hij verhuisde begin dit jaar van zijn cohousingflat in Gent naar het huis van zijn grootouders in zijn geboortestad Zottegem. “Maar dit is maar een tussenoplossing.”

Meer krantenkoppen in België

Arbeider (50) zwaargewond nadat hij betonnen buis op hoofd krijgt tijdens wegenwerken

Bij een ernstig arbeidsongeval tijdens wegenwerken in Nieuwpoort-Stad is een 50-jarige arbeider uit De Panne woensdagmiddag zwaargewond geraakt. “De man was in een werfput bezig en kreeg daar een betonnen rioleringsbuis tegen het hoofd”, meldt het arbeidsauditoraat, dat de omstandigheden ter plaatse onderzoekt. De man liep zware verwondingen op in het gezicht, maar verkeert niet in levensgevaar.
The post Arbeider

Lees meer »

Chinese autofabrikant BYD brengt elektrische auto op de markt voor 14.000 euro (in China)

De Chinese autobouwer BYD heeft aangekondigd dat er in China een volledig elektrische auto op de markt komt die (omgerekend) minder dan 14.000 euro zal kosten. Dat schrijven verschillende gespecialiseerde autonieuwssites. BYD maakt zich sterk dat daarmee officieel het tijdperk is aangebroken waarin elektrische auto’s goedkoper zijn dan traditionele auto’s op benzine en diesel.

Lees meer »

Al 110.000 euro in 15 uur tijd: crowdfun­ding van Acid om schadevergoeding te betalen is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Tientallen huiszoekingen in drugsmilieu aan de gang in Wallonië en Brussel

Onder druk van de federale gerechtelijke politie van Namen vinden sinds woensdagochtend een veertigtal huiszoekingen plaats in Wallonië en Brussel. Dat meldt de RTBF en wordt bevestigd door het parket van Namen. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar een criminele organisatie die actief is in de productie en verkoop van cannabis.

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

KIJK. Biden begaat weer gênante verspreking bij ontmoeting weduwe Navalny

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »

PORTRET. De eerste keizer van de xtc was Vlaamse huisarts, die er schatrijk mee werd: het veel te korte en nu ook verfilmde leven van Danny Leclère (34)

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen

Naast een geldboete van 800 euro en drie maanden celstraf met uitstel, moet Acid (24) ook een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op tafel leggen. Enkele fans van de Blankenbergse Youtuber hebben meerdere crowdfundingacties opgestart om het bedrag bij elkaar te krijgen.
The post Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense militairen getuigen over chaotische terugtrekking uit Avdiivka: “Mogelijk 1.000 militairen gevangengenomen of vermist”

De val van Avdiivka, in het oosten van Oekraïne, zou wel eens een grotere nederlaag voor Oekraïne kunnen zijn dan aanvankelijk gedacht. Uit getuigenissen blijkt dat de chaotische terugtrekking van het Oekraïense leger met heel wat doden gepaard ging. Mogelijk zijn ook honderden militairen gevangengenomen of vermist. Een extra opdoffer voor een leger dat al met een groot tekort aan

Lees meer »