Krantenkoppen

Geen cohousing meer voor Brecht De Geyter: “Ik woon nu tijdelijk in het huis van mijn grootouders”

“Het was een emotionele rollercoaster.” Brecht De Geyter (29), bekend van het zevende ‘Blind getrouwd’-seizoen, woont opnieuw alleen. Hij verhuisde begin dit jaar van zijn cohousingflat in Gent naar het huis van zijn grootouders in zijn geboortestad Zottegem. “Maar dit is maar een tussenoplossing.”

Meer krantenkoppen in België

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Op zaterdag 23 maart ook ‘nineties & nillies’-party in zaal Valentino

Daar waar de het muziektijdperk van de Muziekoffensief 75’89 eindigt, starten de nineties & nillies. Een muziekperiode die de organisatoren uit de vergeethoek willen halen. Bob Van Maele, Stef Mulier en Henri Staels zullen op 23 maart zal Valentino omtoveren tot een danstempel.
The post Op zaterdag 23 maart ook ‘nineties & nillies’-party in zaal Valentino appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeerde cacao-gok zet Acomo onder druk

14:40 Geologische en politieke obstakels hinderen de voedings- en grondstoffenhandelaar Acomo. De explosieve stijging van de cacaoprijzen raakt zijn dochter Tradin Organic, terwijl conflicten in de Rode Zee…

Lees meer »

Slechts bij één West-Vlaamse FUN-winkel kan deel van personeel aan de slag blijven: “Van overname is er weinig sprake”

Slechts drie van de zeven West-Vlaamse FUN-winkels zullen overgenomen worden, maar dat is geen positief nieuws voor het personeel van die winkels. Want alleen in de vestiging in Ieper mag een deel van het personeel blijven. In Veurne en Roeselare maakt FUN volledig plaats voor de winkel en het personeel van Dreamland. De vestigingen in Brugge, Torhout, Vichte en Oostende

Lees meer »

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

We zijn lang niet zo gezond als we zelf denken: 167.500 medische onderzoeken van bedrijfsarts geanalyseerd

De Belgische werknemer schat zichzelf een stuk gezonder in dan hij in werkelijkheid is. 9 op de 10 zien niet meteen medische problemen. Een grove overschatting, volgens de arbeidsgeneeskundige dienst van Attentia. Wat zijn en wie ervaart de grootste problemen? Maar vooral: hoe pakken we het aan? “Gezondheid is niet langer louter een privézaak.”

Lees meer »

Brussels Parlement houdt vrijdag debat over voorlezen van Koranverzen, regels worden aangescherpt

Het uitgebreid bureau van het Brussels Parlement heeft maandag beslist dat er vrijdag tijdens de plenaire vergadering een actualiteitsdebat gehouden wordt over het bezoek aan het parlement op 13 januari waarbij Koranverzen werden voorgelezen. Het uitgebreid bureau veroordeelde de feiten scherp, en besliste de regels voor bezoeken aan het parlement aan te scherpen.

Lees meer »

Skeelerclub iSkate Roeselare nog tot en met 10 maart in ondergrondse parking aan station: “Het is een win-winsituatie”

Voor het derde jaar op rij sloot skeelerclub iSkate Roeselare een overeenkomst met de NMBS om de ondergrondse parking aan het station van Roeselare af te huren als indoor rolschaatspiste. “Een uitstekend alternatief voor wanneer het vriest, regent of hard waait”, klinkt het. De skeelerclub is er nog tot en met zondag 10 maart te vinden.
The post Skeelerclub iSkate

Lees meer »

LIVEBLOG NAPOLI-BARCELONA (21u). Kan Barça goeie uitgangspositie meenemen uit Italië? Kijk naar de match op VTM 2 en VTM GO!

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De ploeg van Ngonge en Dendoncker, die ontbreekt, staat pas negende in de Serie A en zette deze week z’n coach op straat. Kunnen ze hun seizoen toch opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet

Lees meer »

Scheidsrechter Johan (69) uit Beernem zakt plots in elkaar tijdens jeugdwedstrijd en dankt leven aan snelle hulp: “Ben die mensen eeuwig dankbaar”

Op vrijdag vierde hij nog zijn 69ste verjaardag, maar de dagen nadien had Johan Lamote uit Beernem zich ongetwijfeld anders voorgesteld. De zestiger herstelt momenteel in het ziekenhuis nadat hij zaterdag tijdens een jeugdwedstrijd vlak na de aftrap in elkaar zakte. “Een hartstilstand. Niks wees erop dat het zou gebeuren”, getuigt Johan, die zijn reddende engelen eeuwig dankbaar is én

Lees meer »