Krantenkoppen

“Geen enkel inlevingsvermogen, geen constructief gesprek mee te voeren”: advocaat van Kim De Gelder zag hem afgelopen 15 jaar nooit veranderen

Zal Kim De Gelder ooit nog genezen? "Op dit ogenblik, na hem al zo vaak gezien en gehoord te hebben, denk ik dat dat moeilijk is", klinkt het bij Jaak Haentjens. Als advocaat staat hij De Gelder al 15 jaar bij: tijdens het onderzoek, tijdens het proces, in de gevangenis en nu in het Forensisch Psychiatrisch Centrum.

Meer krantenkoppen in België

Aantal fietspaden in goede staat stijgt in alle Vlaamse provincies, behalve in Antwerpen

Het aantal fietspaden langs gewestwegen in Vlaanderen dat in uitstekende of behoorlijke staat verkeert is met 3,3 procent gestegen, tot 63,8 procent. Dat blijkt uit het nieuwe fietsrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In totaal telt Vlaanderen ongeveer 7.000 kilometer fietspaden langs gewestwegen. De fietspaden in goede staat daalde in de provincie Antwerpen wel met 7,7 procent.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemeenschappelijke basis” voor bestand in Gaza gevonden, meldt Washington

Bij de recente onderhandelingen over een mogelijke wapenstilstand in Gaza is een “gemeenschappelijke basis” gevonden. Dat heeft Jake Sullivan, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, zondag gezegd. “Het klopt dat vertegenwoordigers elkaar in Parijs hebben ontmoet en dat ze overeenstemming hebben bereikt over de hoofdlijnen van een mogelijke overeenkomst over de vrijlating van gijzelaars en een tijdelijk staakt-het-vuren”, zei Sullivan zondag aan

Lees meer »

Aanval is ingezet op winstbejag in woonzorgcentra

In woonzorgcentra zal geen winst meer gemaakt mogen worden op zorg, want die wordt grotendeels betaald met publieke middelen, zegt Vlaams minister Hilde Crevits. Ze wil verhinderen dat die wegvloeien naar grote en buitenlandse investeerders.

Lees meer »

Duitse politie laat tweede verdachte vrij na arrestatie van voormalige RAF-terroriste

In Duitsland is de tweede verdachte die dinsdag werd opgepakt nadat ook de voormalige RAF-terroriste Daniela Klette (65) in Berlijn werd gearresteerd, vrijgelaten. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man werd er aanvankelijk van verdacht een voortvluchtig lid van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) te zijn, maar hij bleek niet een van de gezochte personen, luidde het in

Lees meer »

Giovanni Longueville scoort vlot bij Sporting Club Blankenberge (3e afdeling): “Ik wil nog eens stunten in nationale”

Na nieuwjaar pakte de kustformatie uit met vijf puntendelingen op rij en verloor zopas met het kleinste verschil op bezoek bij Sint-Denijs. In de klassering blijven de jongens van het trainersduo Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning op positie zeven staan, maar de hunker naar een nieuwe deugddoende overwinning is groot.
The post Giovanni Longueville scoort vlot bij Sporting Club

Lees meer »

‘Oppenheimer’ ook grote winnaar op SAG Awards en ‘Barbie’ valt niet in de prijzen

Een dikke twee weken voor de Oscars uitgedeeld worden, is ‘Oppenheimer’ – zoals verwacht – ook op de Screen Actors Guild (SAG) Awards als grote winnaar uit de bus gekomen. De film won de prijs voor ‘beste cast in een film’, en daarnaast ook de prijs voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ (Cillian Murphy) en ‘beste mannelijke bijrol’ (Robert Downey Jr.). Voor

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »