Krantenkoppen

Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge

Geert Dangreau heeft de fakkel overgenomen van Carl Devos als CEO van Bluebridge. De nieuwe CEO is van plan om Bluebridge in Oostende verder uit te bouwen als dé ontmoetingsplaats voor spelers actief in de blauwe economie.

De voorbije jaren was Carl Devos – politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen – CEO ad interim van Bluebridge. Dit incubatie- en innovatiecentrum is het kloppend hart van Ostend Science Park, het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie. Carl Devos blijft ook nog betrokken bij de site als CEO van Ostend Science Park.

“Bluebridge richt zich zowel op start-ups en bedrijven als op kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties die actief zijn in de blauwe economie. We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening aan voor ondernemers”, vertelt kersvers CEO Geert Dangreau.

Workshops

“Met een aantal recente gerichte investeringen in betere accommodaties voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneren we Bluebridge ook als dé ontmoetingsplek voor alle actoren uit de blauwe economie. De komende weken staan er verschillende evenementen gepland zoals nieuwjaarsrecepties, workshops over offshore energie en bezoeken van delegaties uit de Baltische Staten en de Verenigde Staten. Dit doet alvast het beste vermoeden voor het prille werkjaar 2024.”

Geert Dangreau neemt de rol als CEO van Bluebridge op vanuit zijn hoedanigheid van directeur Kenniseconomie & Internationalisering bij POM West-Vlaanderen. Hij heeft heel wat ervaring met de uitvoering van het West-Vlaams economisch beleid.

Drones

Jarenlang zet hij al mee de lijnen uit van de werking van Fabrieken voor de Toekomst. Hiermee stimuleert POM West-Vlaanderen innovatie bij ondernemers binnen toonaangevende industriële sectoren, waaronder de blauwe economie. Zo was Geert Dangreau de stuwende kracht achter de realisatie van Blue Accelerator (testplatform op zee) en recenter Drone Dock, een innovatie- en democentrum voor drones in Oostende.

Binnen Bluebridge wil Geert Dangreau de dynamiek verder versterken en als open huis een nog breder scala aan bedrijven en organisaties verwelkomen. “Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen binnen offshore omgeving. Bluebridge zal verder gespecialiseerde trainingen huisvesten als een essentieel onderdeel van de uit te rollen communitywerking. We willen op korte termijn meer bedrijven, studenten en onderzoekers verwelkomen bij Bluebridge”, vat Geert samen.

The post Geert Dangreau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mandel United ontvangt meest besproken team uit Belgisch voetbal: “Aalst zal op revanche uit zijn”

Jan Verhaest (21) is de ancien in de A-kern van Mandel United. Niet als het op leeftijd aankomt natuurlijk, maar hij is al aan zijn vierde jaar bezig bij de hoofdmacht van de club. “Onze sterkte ligt in de groepsmentaliteit”, klinkt het. En met de match tegen leider Aalst in het verschiet, zal een sterke collectieve prestatie van doen zijn.

Lees meer »

Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen

Op de hoek van de Hoogweg en Hellestraat in Wervik zijn maandagmorgen de werken gestart om een bredere riolering te voorzien, om hiermee wateroverlast te vermijden in de Esdoornstraat wat verderop. Het doorgaand verkeer in de Hoogweg is wel mogelijk in de beide richtingen.
The post Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt landing Oekraïense special forces te hebben afgeweerd in zuiden Oekraïne

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Tien burgemeesters houden pleidooi voor busbouwer Van Hool

De burgemeesters van onder andere Lier, Duffel, Ranst en Sint-Katelijne-Waver roepen in een brief de Vlaamse regering op om "alle kwaliteiten van Van Hool maximaal uit te spelen". Daarmee reageren ze op het nieuws dat er in maart wellicht een zware herstructurering komt bij de busbouwer.

Lees meer »

Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale”

Lies Van Wassenhove (20) uit Assebroek is finaliste voor Miss Wellness Beauty. “Schoonheidsspecialiste worden was mijn meisjesdroom. Sinds kort run ik mijn eigen schoonheidssalon”, zegt Lies, die ondertussen ook toegepaste gezondheidswetenschappen studeert aan hogeschool Howest in Brugge.
The post Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Dit is Mustii, de man die voor België naar het Songfestival gaat: “Als kind was ik ontzettend timide”

“Het hoeft geen circus te worden, maar ik wil wél dat het opvalt”. Dat belooft op het Songfestivalpodium in mei, wanneer Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) met zijn ‘Before the party’s over’ in het Zweedse Malmö aantreedt. Maar wie is onze Brusselse hoop op een berg douze points – behalve ontzettend getalenteerd, flamboyant en creatief – eigenlijk? “Mijn oom was schizofreen,

Lees meer »

De Jonkman uit Brugge behoudt twee Michelinsterren maar is groene ster kwijt

Filip Claeys van restaurant De Jonkman in Sint-Kruis blijft met twee Michelinsterren de koning van de Brugse restauranthouders. Maar opmerkelijk: na drie jaar is hij zijn ‘groene’ ster kwijt. Duurzaamheid staat nochtans hoog in de prioriteitenlijst van de voorzitter van de Noordzeechefs.
The post De Jonkman uit Brugge behoudt twee Michelinsterren maar is groene ster kwijt appeared first on KW.be.

Lees meer »