Krantenkoppen

Goed bezig! Tien miljoen verdachte berichten naar Safeonweb gestuurd in 2023, en vooral voor deze berichten moet je opletten

Afgelopen jaar stuurden oplettende burgers bijna tien miljoen berichten door naar [email protected]. Dat is een sterke stijging tegenover 2022, toen het nog om zes miljoen berichten ging, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centrum voor Cybersecurity (CCB). Goed bezig dus. Het CCB roept op om verdachte berichten te blijven doorsturen. En het lijst graag nog eens op met welke berichten oplichters ons nu net het vaakst bestoken.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Hamas: “Als er niet snel extra hulp komt, trekken we stekker uit gesprekken over staakt-het-vuren”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. En de Amerikaanse regering bereidt zich voor om bommen en andere wapens naar Israël te sturen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Recordaantal levertransplantaties in UZ Leuven dankzij nieuwe techniek

Vorig jaar vond in het UZ Leuven een recordaantal levertransplantaties plaats, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Gemiddeld gebeurden er jaarlijks 75 transplantaties van levers, in 2023 steeg dat aantal tot 93. Dankzij een nieuwe techniek kunnen er meer donorlevers gebruikt worden van mensen die gestorven zijn aan een hartstilstand.

Lees meer »

Brevetuitreiking Hartveilig , EHBO en helpers in Diksmuide

In het gemeentehuis van Diksmuide werden ruim dertig geslaagden van de cursussen Hartveilig, EHBO en helper gevierd. Onder de geslaagde ook acht leerlingen en twee leerkrachten van de afdeling gezondheidszorg, verzorging, basiszorg en ondersteuning van het GO! Atheneum Diksmuide. Burgemeester Lies Laridon en schepenen Marc De Keyrel, Martin Obin, Greet Dever en Katleen Winne reikten
The post Brevetuitreiking Hartveilig ,

Lees meer »

KIJK. 16-jarige Ramy zet juryleden versteld in ‘The Voice van Vlaanderen’: “Zo’n stem op die leeftijd is zot”

Op zijn 16e staat Ramy niet alleen voor het eerst op een podium, maar zingt hij ook voor het eerst voor een publiek én voor zijn eigen familie in ‘The Voice van Vlaanderen’. Al in de eerste seconden van zijn auditie weet hij juryleden Mathieu Terryn en Jan Paternoster te imponeren. “Het is verbazingwekkend dat je op zo’n jonge leeftijd

Lees meer »

Jambon sluit alsnog aan bij missie in Catalonië: “Belangrijk voor partnerschappen

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zich vrijdagochtend alsnog aangesloten bij de Vlaamse missie in Catalonië, een missie waarbij tech, start-ups, innovatie, digitalisering en de creatieve industrie centraal stonden. Vanwege het landbouwprotest en de onderhandelingen met landbouworganisaties had Jambon verstek moeten laten gaan voor het eerste luik, dat woensdag van start was gegaan.

Lees meer »

Brugse beiaard speelt vanaf Pasen op het half uur ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud

Wie vanaf Pasen door de Brugse binnenstad wandelt, zal merken dat de beiaard om het kwartier nieuwe melodietjes laat horen. Voortaan zul je onder meer ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud horen weerklinken.
The post Brugse beiaard speelt vanaf Pasen op het half uur ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud appeared first

Lees meer »

Usher komt met zijn tournee naar Europa (maar België staat niet op de lijst)

“Europa en het Verenigd Koninkrijk. Ik ben jullie niet vergeten”, klonk het dinsdagochtend enthousiast op het Instagramaccount van Usher (45). De Amerikaanse zanger heeft zonet via zijn sociale media laten weten dat hij nog enkele extra concerten toegevoegd heeft aan zijn ‘Past Present Future’-tournee. Enige probleem? België staat helaas niet mee op de lijst.

Lees meer »