Krantenkoppen

Grieks-orthodoxe Kerk “volledig tegen” homohuwelijk

De Grieks-orthodoxe Kerk is “volledig tegen” het project van de Griekse overheid om het homohuwelijk te legaliseren. Dat heeft de Heilige Synode dinsdag bekendgemaakt. Het wetsvoorstel wordt volgende maand aan het parlement voorgelegd.

Meer krantenkoppen in België

Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Tielt versterken ook Hedwig Verdoodt (61) en Glenn Lambert (25) de West-Vlaamse ploeg van de partij.
The post Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel opgekraamd: “Grote Markt stond bomvol”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, startte zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt in Kortrijk. De gewijzigde locatie van het startpodium lijkt een schot in de roos. “De evaluatie moet nog volgen, maar op het eerste zicht lijkt alles voor herhaling vatbaar”, zegt bestuurslid Mathieu Tytgat.
The post Ontploft succes voor Kuurne-Brussel-Kuurne weer even snel

Lees meer »

Supermarkten merken garnalenschaarste

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.
The post Supermarkten merken garnalenschaarste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Ongena (Open Vld) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open Vld-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat zei hij in ‘Villa Politica’ (VRT 1). Achter de schermen blijkt dat zo’n scenario effectief mogelijk is.

Lees meer »