Krantenkoppen

Grootste drugsvangst ooit in Ecuador: 22 ton cocaïne, namen van grote luchtvaartmaatschappijen op pakketten

Een militaire operatie in het westen van Ecuador heeft geleid tot het onderscheppen van maar liefst 22.000 kilo cocaïne, meldt het leger. De 22 ton drugs, verdeeld over 733 pakketten, waren waarschijnlijk bedoeld voor transport door Europa, Azië en de Verenigde Staten. Opvallend detail: op de cokepakketten stond de naam van grote luchtvaartmaatschappijen gedrukt.

Meer krantenkoppen in België

Strengere straffen voor seksueel geweld en terrorisme, maar ook meer “maatwerk”: zo ziet het nieuwe Strafwetboek eruit

Zwaardere straffen voor pakweg seksueel geweld, terrorisme, spionage of geweld tegen politie en hulpverleners, maar ook meer "maatwerk": dat belooft het nieuwe Strafwetboek. Het federale parlement heeft dat zopas goedgekeurd. Maar waarom was dat nieuwe Strafwetboek eigenlijk nodig, hoe zit het voortaan in elkaar en zijn er ook misdrijven uit verdwenen? Vijf vragen en antwoorden.

Lees meer »

Kaapstad getroffen door “onvoorstelbare” stank door 19.000 stuks levend vee op exportschip

In Kaapstad klagen inwoners over een enorme stank. Op X noemen Zuid-Afrikanen de geur onhoudbaar. De oorzaak zou een schip zijn met 19.000 runderen dat stilligt voor de kust van Kaapstad en bestemd is voor Irak. Dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat de stank afkomstig is van de ophoping van uitwerpselen en ammoniak op het schip en tekenend is voor de omstandigheden waarin

Lees meer »

Anouk heeft na uitspraken “liefdevol gesprek” gehad met trans vrouw: “Geen damage control”

Anouk (48) is na de ophef die iets meer dan een week geleden ontstond de dialoog aangegaan met een trans vrouw. De zangeres, die schreef dat “je pipi afhakken je geen vrouw maakt” werd uitgenodigd door Milly en dat leverde een “liefdevol, eerlijk en openhartig” gesprek op, schrijft ze maandag op Instagram. “Geen damage control of excuses”, benadrukt Anouk bij

Lees meer »

Boxer en youtuber Jake Paul haalt beste Nederlands boven: “Dat klinkt verrukkelijk, mijn knappie!”

Een Amerikaan die Nederlands probeert te praten: altijd een komisch geluid. Maar de boxer en youtuber Jake Paul (27) brengt het er na enkele lessen Nederlands van zijn vriendin en schaatster Jutta Leerdam (25) niet slecht vanaf. “Zo, het was een lange dag”, “wat eten we vandaag” en “eet smakelijk”: Paul heeft het Nederlands duidelijk al redelijk goed onder de

Lees meer »

Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer

Omdat het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) woensdag gewaarschuwd heeft voor slecht weer, heeft de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd. Dat meldt de FOD woensdagavond.
The post Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van gamingkanjer tot AI-koning: waarom Nvidia plots een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is

Vanavond maakt Nvidia zijn jaarresultaten bekend en die zullen naar alle waarschijnlijkheid iedereen van hun sokken blazen. "Nvidi-wie?", horen we je mompelen. Maak kennis met het Amerikaanse chipbedrijf dat lange tijd vooral gamers gelukkig maakte, maar intussen – met wat meeval – haast eigenhandig de revolutie rond artificiële intelligentie (AI) doet draaien.

Lees meer »

Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge

In Brugge treft de ploeg van Hans Vanoosthuyse Avanti, de leider in tweede provinciale. De ambitie van de Tieltse club is promoveren, maar twee opeenvolgende nederlagen gooiden roet in het eten. Winst tegen Brugge kan voor een ommekeer zorgen.
The post Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »