Krantenkoppen

Heeft Israël Hamas gefinancierd, zoals EU-buitenlandchef Borrell beweert?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

Het lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, mits een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Gewezen marktkramer Albert Verhaeghe (77) uit Geluwe is overleden

In Geluwe is Albert Verhaeghe (77) overleden. Hij woonde er in de Parklaan op de wijk Witte Poort. Samen met zijn echtgenote wijlen Myriam Vandamme waren ze destijds tientallen jaren marktkramers en verkochten koekjes. Myriam trad hiermee in de voetsporen van haar vader. Albert hielp zijn echtgenote en combineerde dat met zijn job bij de firma Galloo in Menen.
The

Lees meer »

“Dit is triviaal, niemand zal hierdoor gedrag veranderen”: experts ontgoocheld over nieuwe alcoholslogan

Het Vlaams Expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) is bijzonder scherp voor de nieuwe slogan die door de sector is voorgesteld als waarschuwing voor het drinken van alcohol: "Ongelooflijk triviaal", klinkt het bij het VAD, "dit zal niemand zijn gedrag doen veranderen." Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt binnenkort het laatste woord.

Lees meer »

ANALYSE. Na twee jaar oorlog, hoe staat het er nu voor in Oekraïne? “Onderhandelingen met Rusland blijven een verre droom”

Rusland rukt op, Oekraïne worstelt om te overleven en het Westen moet nu meer militaire hulp bieden als het wil vermijden dat Poetin zegeviert. Oud-kolonel Roger Housen vat de situatie samen nu de oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat: “De uitputtingsslag gaat door zolang twee zaken nog bij de tegenstanders aanwezig zijn.” Lees hier zijn analyse.

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met ‘pek en veren

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met ‘pek en veren’. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve”

Het Conservatorium Kortrijk organiseert nog tot en met 2 maart een heuse Week van de Piano met veel leerlingen en (inter)nationale pianohelden zoals pianovirtuozen Jef Neve en de Oekraïense Vitaly Samoshko op het podium.
The post Conservatorium pakt nog tot 2 maart uit met grote namen tijdens Week van de Piano: “Afsluiten doen we met Jef Neve” appeared first on

Lees meer »

Consultant in geheime opname over ministerie Vandenbroucke: “Tijdens coronacrisis runden wij de show”

Waren consultants de baas bij de FOD Volksgezondheid toen België door de coronacrisis ging? Dat is alvast wat een hooggeplaatste medewerker van de firma Deloitte laat uitschijnen in een geheime video-opname die de Franstalige krant ‘L’Avenir’ kon bekijken. “Officieel namen ambtenaren de beslissingen, maar eigenlijk runden wij de show.” Hoe grepen consultants de macht? En wat zegt bevoegd minister Frank

Lees meer »

Weg weer vrij op E313 richting Antwerpen na ongeval in Wommelgem

De E313 richting Antwerpen is dinsdagochtend grotendeels versperd geraakt ter hoogte van Wommelgem, door een ongeval waarbij verschillende personenwagens betrokken waren. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De weg is ondertussen weer vrijgemaakt. Op een bepaald moment stond er een file van twee uur.

Lees meer »

Na de gelekte rapporten: voetbalbond wil computers en gsm’s van scheidsrechters en personeel laten controleren

Het rommelt nog maar eens bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De nieuwe CEO, Piet Vandendriessche, is op zoek naar de interne mol die het rapport met VAR-beslissingen, fouten per clubs en scheidsrechterrapporten lekte aan kranten van het Mediahuis. Vandendriessche bestelde een externe audit en zou op die manier computers en mobiele telefoons willen controleren.

Lees meer »

Von der Leyen overweegt miljardenwinst op bevroren Russische kredieten te gebruiken voor militair materieel aan Oekraïne

De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen overweegt om de intresten op de Russische kredieten, die na de grootschalige inval in Oekraïne bevroren werden, te gebruiken om militair materieel aan te kopen voor Oekraïne. Dat heeft ze gezegd tijdens een toespraak in het Europees Parlement. Volgens Euroclear gaat het om een bedrag van 4 miljard euro per

Lees meer »

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

Zaak-Horner ontploft helemaal: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Red Bull-teambaas met jongedame

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »