Krantenkoppen

“Herroep de waanzin”: burgemeesters Antwerpen en Gent niet te spreken over verplicht gebruik sirenes bij dringende interventies

Burgemeesters Mathias De Clercq van Gent en Bart De Wever van Antwerpen zijn niet te spreken over het feit dat brandweer, politie en ambulancediensten binnenkort altijd verplicht worden hun sirenes te gebruiken bij dringende interventies.

Meer krantenkoppen in België

Belg en Pool komen om het leven nadat brug in aanbouw instort in Nederland: strafrechtelijk onderzoek gestart

Een boog van een brug in aanleg is woensdag naar beneden gestort op een bouwplaats in het Nederlandse Lochem, in het oosten van het land. Daarbij zijn twee bouwvakkers om het leven gekomen: een Belg en een Pool. De twee mannen waren aan het werk. Dat stelt de Nederlandse arbeidsinspectie, die een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar het ongeluk.

Lees meer »

Natalia doorbreekt stilte na geschrapte reeks “Back to reality”: “Programma is helemaal anders uitgedraaid dan bedoeld”

Het doel van "Astrid en Natalia: back to reality" was helemaal anders dan wat de pers ervan heeft gemaakt. Dat zegt Natalia Druyts in een reactie op het veelbesproken realityprogramma dat na 1 aflevering is afgevoerd. Volgens haar zijn tijdens de opnames zaken misgelopen wat tot conflicten leidde met de crew, maar alles zou intussen zijn uitgepraat.

Lees meer »

Edgard en Nelly zijn een briljanten paar

Edgard Knockaert (86) en Nelly Blondeel (90) werden onlangs ontvangen op het Oostendse stadhuis voor de viering van hun briljanten huwelijksverjaardag. Ze stapten immers in het huwelijksbootje op 24 januari 1959 in Ruddervoorde. Edgard verdiende de kost als zelfstandig schilder, terwijl Nelly werkte als naaister. Het koppel kreeg een dochter. Voorts houdt Edgard zich op
The post Edgard en Nelly

Lees meer »

Sandy Perreira exposeert in Archery Dynamics

Sandy Perreira (40) stelt in Archery Dynamics in Oostende op vraag van Rudy Benthein voor de eerste keer haar werk tentoon. De geëxposeerde schilderijen in acryl op doek zwemen tussen het figuratieve en het abstracte, en hebben volgens Sandy een therapeutisch effect op vroegere ervaringen in haar leven. De expo in de zaak in de
The post Sandy Perreira exposeert

Lees meer »

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise Roels combineert rol van sexy stoeipoes in ‘Thuis’ met job in onderwijs: “De les over seksuele voorlichting? Ik zie er tegenop”

‘Thuis’ ging de afgelopen weken over de tongen. Niet in het minst omdat de voorheen brave Emma uit de VRT 1-soap nu als een sexy stoeipoes te zien is. Maar zo verleidelijk ze ’s avonds op televisie is, zo serieus staat Elise Roels overdag als lerares in het middelbaar voor de klas. “Eerlijk gezegd had ik wel wat schrik”, geeft

Lees meer »

Wat is nieuw tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2024? “Fietsers krijgen gratis portie bitterballen”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, start zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt. De gewijzigde locatie van het startpodium is niet de enige nieuwigheid. Voor het eerst wordt de JOWAN Kluisbergpremie uitgereikt, Hugo Derycke (57) verkent het parcours al lopend, er is een grotere beleving voor de supporter en een fietsparking op het Schouwburgplein mét

Lees meer »