Krantenkoppen

“Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar zwaait met samoeraizwaard naar politie en riskeert zes maanden cel

Een 44-jarige Torhoutenaar riskeert voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor bedreiging en gewapende weerspannigheid. Tijdens een tussenkomst voor huiselijke moeilijkheden zwaaide S.H. met een samoeraizwaard naar de politie.

Op 6 december vorig jaar alarmeerde de partner van S.H. de politie wegens huiselijke moeilijkheden. De vrouw verklaarde dat ze schrik had van S.H., die bij aankomst van de politie in de woning stond te zwaaien met iets dat leek op een lange stok.

50 centimter lang lemmet

Toen een van de agenten het wapen vastnam, kwam het omhulsel los van een groot samoeraizwaard. “Het lemmet was vijftig centimeter lang”, verduidelijkte procureur Fauve Nowé. “Pas na enig aandringen door de politie legde de beklaagde het wapen neer.”

S.H. verklaarde dat het om een sierwapen ging dat hij een tiental jaar geleden gekocht had in Nederland.

Zes veroordelingen

“Mijn cliënt was zwaar geschrokken toen de politie plots in zijn huis stond”, pleitte meester Justine De Cloedt. “Ze hadden toch op zijn minst even op het raam kunnen kloppen. Maar hij heeft inderdaad wat te fel gereageerd.”

De procureur verwees naar het strafregister van S.H., die al zes veroordelingen opliep voor onder meer verkeersinbreuken, verboden wapendracht en drugs. Daags voor de feiten zou hij ook speed hebben gebruikt. De uitspraak volgt op 27 februari. (AFr)

The post “Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar zwaait met samoeraizwaard naar politie en riskeert zes maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Kim heeft zelf de beslissing genomen, wat ‘de mensen’ ook denken”: achter de schermen bij de ochtendshow van Peter Van de Veire

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire (52) heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met de radiomaker, die

Lees meer »

Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor

Even leek het alsof er een uitslaande brand woedde in het oude gemeentehuis van Merkem, maar het was een simulatie om het belang van de nieuwe Mobiele Commando Unit voor te stellen.
The post Brandweer Westhoek stelt nieuwe Mobiele Commando Unit voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze woonde alleen en kreeg niet veel bezoek, maar kwaad opzet?”: buren blijven achter met vele vragen nadat bewoonster (38) oude molen dood aangetroffen wordt

“Al wat we weten, is dat dit ongelooflijk triest is.” De buren van de opvallende molenaarswoning in Veltem-Beisem, waar vrijdag het levenloze lichaam van de 38-jarige bewoonster aangetroffen werd, blijven met vele vragen achter. Ook het gerecht heeft de antwoorden nog niet, een autopsie moet meer duidelijkheid brengen. Maar kwaad opzet kan niemand in de buurt zich voorstellen, al houdt

Lees meer »

Wall Street: to infinity and Beyond Meat

22:05 De New Yorkse beurzen kleurden rood. Beyond Meat kreeg een stroomstoot na een strategiewijziging, maar analisten lijken sceptisch. EBay klom na een beter dan verwacht kwartaalrapport. Alphabet zakte n…

Lees meer »

Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust

Op zondag 24 maart staat de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup gepland, een evenement dat een vaste waarde is geworden voor strandliefhebbers en milieubewuste families. Het is een dag waarop mensen samenkomen om het strand op te ruimen maar ook om te genieten van een dag vol activiteiten en entertainment.
The post Eneco Clean Beach Cup 2024:

Lees meer »

Club Brugge verliest op eigen veld van Anderlecht

Anderlecht heeft zondag op het veld van Club Brugge de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 na een laat doelpunt van invaller Nilson Angulo (90.+1). Het is voor Anderlecht de eerste zege in Brugge sinds mei 2018. De Brusselaars lopen als tweede twaalf punten uit op nummer drie Club Brugge.<br

Lees meer »

Manhattn’s Burgers opent vestiging in hartje Brugge: “Spaanse en Engelse toeristen zijn echt ons doelpubliek”

De Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen zullen midden mei de tiende vestiging van hun succesconcept Manhattn’s Burgers openen, dit keer in Brugge. “We zijn nu nog volop bezig met het inrichten van de binnenkant van ons pand op dit bruisende horecaplein”, zegt stichter en CEO Jerome (36).
The post Manhattn’s Burgers opent vestiging in hartje Brugge: “Spaanse en Engelse

Lees meer »

Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.
The post Carrefour Market in Beernem ondergaat

Lees meer »