Krantenkoppen

Hoe combineren artiesten het ouderschap met hun carrière? “Weinig faciliteiten backstage, dus iedereen zoekt het zelf uit”

Is er ruimte voor ouderschap in de muzieksector? Een vraag die tijdens "De week van de Belgische muziek" aan bod komt in de docureeks "Zij hen wij". Zangeres Charlotte Adigéry getuigt over haar internationale tournee in het gezelschap van haar baby Rocco. "Vrouwelijke artiesten met kinderen worstelen met de combinatie van die rollen, al wordt er weinig over gepraat", reageert Selah Sue, die twee zonen en twee plusdochters heeft.

Meer krantenkoppen in België

TipTopTent Slaapfeestjes: “Ik wil creativiteit en fantasie bij kinderen aanwakkeren”

Themaslaapfeestjes, je ziet het wel eens passeren op Pinterest, maar ver hoef je er niet voor te rijden. Joy Vandecasteele (38), Joeri Dewaele (38) en hun dochter Bloeme (12) uit Bissegem toveren slaapfeestjes om tot een onvergetelijke sleepover of pyjamaparty. “Ik hou ervan om kinderen mee te nemen in een thema waar ze ten volle hun fantasie de vrije loop

Lees meer »

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »

Brussels Airlines schrapt drie op de tien vluchten op tweede stakingsdag

Als gevolg van een stakingsactie die vandaag voortduurt, verwacht Brussels Airlines vandaag slechts zeven van de tien vluchten uit te voeren. Dat bevestigde een woordvoerder van het luchtvaartbedrijf kort voor 6 uur deze ochtend aan Belga. De ochtend van deze tweede stakingsdag zijn meerdere vluchten van en naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen geannuleerd.

Lees meer »

Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes

Eind 2023 stonden er maar liefst 234 vacatures open bij de 19 West-Vlaamse politiezones. Meer specifiek zijn ze op zoek naar 192 aspirant-inspecteurs en 42 aspirant-hoofdinspecteurs. Dat blijkt uit cijfers die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) opvroeg bij gouverneur Carl Decaluwé.
The post Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Gravel wordt groot: uit VS overgewaaide wielerdiscipline gaat hard bij zowel profs als recreanten

Een hype? Gravelfietsen is dat stadium al gepasseerd, de nieuwe wielerdiscipline is een blijver. In het najaar wordt in Leuven voor het eerst een WK gravel georganiseerd op Belgische bodem. Ex-veldrijder Erwin Vervecken is medeorganisator en believer van het eerste uur. En naast het competitieve circuit zoekt ook een grote groep recreanten het grind op. Het Antwerpse bedrijf PlugPlug kan

Lees meer »

Stagiairs dierengeneeskunde helpen boer David bij lammerseizoen in Reet: “Schattige snoetjes wennen nooit”

Zes stagiairs dierengeneeskunde hielpen de afgelopen zes weken bij de geboorte van lammetjes op de Sheela Farm in Reet. Op vraag van een studentenvereniging van Universiteit Antwerpen mogen de bachelorstudenten nu al twee jaar op rij de praktijk van dierenverzorging in levende lijven ervaren. "De hulp van de stagiairs is meer dan welkom", zegt boer David Devrieze van Sheela Farm.

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Russen bereiden zich voor op staatsgreep tegen president Loekasjenko: “We zullen ons plan op het juiste moment uitvoeren”

Een groep vroegere Wit-Russische politieagenten en militairen zeggen een plan te hebben om de Wit-Russische president Loekasjenko, die al sinds 1994 het land regeert, van de macht te verdrijven. De dissidenten verzamelden zich in BYPOL, een verzetsorganisatie die de democratische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja steunt. Rudi Vranckx sprak met de leider van de verzetsorganisatie voor de documentairereeks "Het nieuwe IJzeren Gordijn".

Lees meer »