Krantenkoppen

Hond staat netjes te wachten voor gesloten deur… terwijl garagepoort openstaat: “Wat doe je nu toch?”

Een Amerikaanse vrouw heeft goed gelachen met haar hond CJ toen hij niet snapte hoe hij naar binnen moest komen. De vrouw was via de garagepoort gewandeld die open stond, maar CJ wachtte naar goede gewoonte aan de deur. “Wat doe je toch?”, vroeg ze zich luidop af.

Meer krantenkoppen in België

“Het meenemen van de babyspullen doet ons het meeste pijn”: nieuwe gezinswagen voor pasgeboren Sia en haar zusjes meteen gestolen

Kort na de geboorte van hun derde kindje is de nieuwe gezinswagen van Poperingse keurslagerskoppel Pieter en Aurélie gestolen voor hun deur. “Het meenemen van de kinderstoelen en babyspullen met emotionele waarde doet ons het meeste pijn.” Ook elders in Poperinge sloegen de ‘Peugeot-dieven’ toe.
The post “Het meenemen van de babyspullen doet ons het meeste pijn”: nieuwe gezinswagen voor

Lees meer »

Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge

In Brugge treft de ploeg van Hans Vanoosthuyse Avanti, de leider in tweede provinciale. De ambitie van de Tieltse club is promoveren, maar twee opeenvolgende nederlagen gooiden roet in het eten. Winst tegen Brugge kan voor een ommekeer zorgen.
The post Basket Midwest Tielt speelt topper tegen Avanti Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tamara, Rudy en Georges exposeren op Art Meets Art

Georges Carels uit Jabbeke, Tamara Ryde uit Zerkegem en haar vader Rudy Ryde uit Ichtegem exposeren voor het eerst samen. Dat doen de drie hobbykunstenaars tijdens de expo Art Meets Art in het Oud Stadhuis in Blankenberge.
The post Tamara, Rudy en Georges exposeren op Art Meets Art appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats

De ouderraad van school De Lage Kouter in Kortrijk opende afgelopen maandag officieel een vernieuwde speelplaats. De 350 leerlingen kunnen nu gebruikmaken van twee basketbalringen, twee voetbaldoelen en zeven nieuwe picknicktafels. Om dat te financieren, verzamelde de ouderraad de afgelopen jaren 8.000 euro met hun traditiegetrouwe spaghettifestijn.
The post Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats appeared first

Lees meer »

“Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank De Dierenfamilie in Wielsbeke zet zich in voor huisdieren van kansarme mensen

In de Rijksweg in Wielsbeke is dierenvoedselbank vzw De Dierenfamilie van start gegaan. “We zetten ons in voor de huisdieren van kansarme mensen. Via inzamelpunten zamelen we dierenvoeding in dat we om de twee maanden uitreiken aan mensen die het nodig hebben”, zeggen Claudia Bamps en Dagmar Delbaere.
The post “Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank

Lees meer »

Bedrijf riskeert fikse boete na fatale val Geert (53): “’s Ochtends zond hij een bericht naar zijn jarige petekind, ’s middags was hij dood”

Drie jaar nadat arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide om het leven kwam bij een tragisch arbeidsongeval nabij het sluizencomplex in Ooigem is zijn werkgever voor de Brugse strafrechtbank verschenen. Het arbeidsauditoraat eist een geldboete van 24.000 euro, maar het bedrijf legt de schuld volledig bij het slachtoffer. “Dit maakt het leed alleen maar zwaarder”, zucht zus Els.
The post

Lees meer »

Bouw Roelevard aan station in Roeselare gaat laatste rechte lijn in, eerste bewoners nemen deze zomer hun intrek

De bouw van het 16.500 vierkante meter grote Roelevard-project aan het station van Roeselare is de laatste rechte lijn ingegaan. Alle appartementen en gevels worden momenteel afgewerkt en ook de unieke groendaken krijgen stilaan vorm.
The post Bouw Roelevard aan station in Roeselare gaat laatste rechte lijn in, eerste bewoners nemen deze zomer hun intrek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare vermindert uitstoot met 80 procent is zo op weg naar klimaatneutraliteit

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. “Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80 procent”, verduidelijkt schepen Michèle Hostekint.
The post Roeselare vermindert uitstoot met 80 procent is zo op weg naar klimaatneutraliteit appeared first on KW.be.

Lees meer »