Krantenkoppen

Hongaarse minister krijgt dreigbrief naar aanleiding van bezoek aan Oekraïne: “Begin je begrafenis al maar te regelen”

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó (45) heeft doodsbedreigingen gekregen naar aanleiding van zijn bezoek aan Uzhhorod, een stad in het westen van Oekraïne. Volgens de auteur van de brief zal Szijjártó “een explosieve ontvangst krijgen”. “Begin je begrafenis al maar te regelen”, klinkt het.

Meer krantenkoppen in België

Nu de prijs van cacao de lucht in schiet: waar kan je nog goedkope paaseitjes hamsteren?

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich

Lees meer »

Prinses Delphine gaat tijdens viering lijnrecht in tegen kledingafspraken en maakt zo haar ongenoegen duidelijk

De relatie tussen prinses Delphine en de rest van de koninklijke familie staat nog steeds onder druk. Dat bleek vanochtend heel duidelijk tijdens de herdenkingsmis in Laken. De klachtenbrief die ze naar premier De Croo stuurde over haar rol als prinses, lijkt nog niet verteerd. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter was aanwezig, en zag met eigen ogen hoe ze via een

Lees meer »

IN BEELD. Zendaya en Timothée Chalamet schitteren in matching outfits op première ‘Dune: Part Two’

Vorige week stal Zendaya (27) nog de show met het iconisch robotpak van Thierry Mugler, woensdagavond koos ze net als Timothée Chalamet (28) voor een jumpsuit van de Koreaanse ontwerper Juun J. De acteurs poseerden in matching outfits op de rode loper van de Zuid-Koreaanse première van ‘Dune: Part Two’. Het internet is helemaal in de ban van het stijlvolle

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Doden en gewonden na Russische luchtaanvallen op Odesa en Dnipro

Door een Russische luchtaanval op een winkelgebied in de Oekraïense havenstad Odesa zijn drie doden gevallen. De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gezegd. En Rusland claimt dat het opnieuw terreinwinst geboekt heeft in Oekraïne. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd

Op dinsdag 20 februari voerde Politiezone VLAS, samen met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de Politiezone Moeskroen, de federale (spoorweg) politiediensten en de Franse politie, een grootschalige overlastcontrole uit in de stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel.
The post Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle: “Brusselse regering blinkt uit in passiviteit en inertie in strijd tegen drugsgeweld”

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) roept de Brusselse regering en Brussels minister-president Rudi Vervoort op “actie te ondernemen” in de strijd tegen het drugsgeweld in Brussel. “Nu blinkt de Brusselse regering uit in passiviteit en inertie”, antwoordde Dalle in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter. Dalle dringt er bij Vervoort op aan “het

Lees meer »

Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren

Door de toenemende digitalisering van archiefdocumenten ziet het Brugs stadsarchief het aantal bezoekers drastisch dalen. Bijgevolg worden de openingsuren van de leeszaal beperkt.
The post Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dennis Black Magic kijkt aan tegen vijf jaar cel voor verkrachting: “Belooft grote toekomst in pornoindustrie, maar vraagt seks”

Het openbaar ministerie heeft voor de rechtbank in Tongeren vijf jaar cel gevraagd voor Dennis Burkas (49), beter bekend als Dennis Black Magic. Hij staat opnieuw terecht voor verkrachting, belaging en aanranding van verschillende vrouwen. Het openbaar ministerie ziet grote kans op recidive en vraagt daarom de maximumstraf, maar Burkas zelf houdt zijn onschuld staande.

Lees meer »

Schepen in Antwerpen Erica Caluwaerts (ex-Open VLD) richt nieuwe partij op: Onafhankelijke Liberalen Antwerpen (OL-A)

Antwerps schepen Erica Caluwaerts, die in oktober 2023 uit Open VLD stapte en onafhankelijke werd, richt een nieuwe partij op voor de gemeenteraadsverkiezingen: Onafhankelijke Liberalen Antwerpen (OL-A). "Wij willen als enige partij gaan voor het vrijwaren van privacy en vrijheden van mensen", zegt Caluwaerts, die nog geen namen lost van politici op haar nieuwe lijst.

Lees meer »

Extreme veiligheidsmaatregelen voor Amalia: kan de prinses wel écht genieten van haar studentenleven?

Zal prinses Amalia (20) ooit nog rust kunnen vinden? In Nederland wordt de vraag steeds vaker gesteld. De oudste dochter van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) probeert te genieten van haar studentenleven, maar dat verloopt niet zonder zorgen. Hoewel ze inmiddels weer op kot zit in Amsterdam, wordt haar vrijheid aanzienlijk beperkt. En dat is absoluut noodzakelijk. “Deze

Lees meer »