Krantenkoppen

Hooglede gul voor De Warmste Week

Op de eerste gemeenteraad van 2024, met Arne De Brabandere als nieuwe gemeenteraadsvoorzitter, haalde de gemeente de portefeuille boven.

Naar jaarlijkse traditie werd het opgehaalde bedrag voor De Warmste Week verdubbeld, met een maximum van 10.000 euro. Tien acties van scholen en verenigingen brachten in totaal 6.411,50 euro op. De gemeente verdubbelde dit bedrag waardoor er 12.823 euro op de rekening van De Warmste Week bijgeschreven kan worden. Binnenkort volgt nog een bedanking voor de inzet van de deelnemers.

The post Hooglede gul voor De Warmste Week is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zulte Waregem recht de rug met zege op Club NXT

Zulte Waregem heeft vrijdagavond op de 22e speeldag in de Challenger Pro League, na twee nederlagen op een rij, nog eens kunnen winnen. Essevee ging met 1-3 winnen bij Club NXT.
The post Zulte Waregem recht de rug met zege op Club NXT appeared first on KW.be.

Lees meer »

“‘Chris en co’? Financieel niet langer haalbaar”: Chris Van den Durpel kruipt opnieuw in de huid van Kamiel Spiessens

Chris Van den Durpel (63) denkt nog lang niet aan stoppen. Ook in 2024 trekt hij met z’n populaire typetje Kamiel Spiessens naar de Vlaamse theaterzalen. Al zal de keuterboer, die begint te sukkelen met z’n gezondheid, beter op z’n woorden letten dan pakweg 10 jaar geleden. “Het gros van mijn tv-sketches kan je vandaag niet meer uitzenden.”

Lees meer »

Astrid en Natalia leven in ‘Back to reality’ als alleenstaande mama’s: “Over die auto zonder airco heb ik wel een en ander gezegd”

“Ik voelde echt paniek bij de start, en was voortdurend aan het rekenen.” Voor Astrid Coppens – die haar tv-comeback definitief heeft ingezet – en Natalia Druyts werd ‘Astrid en Natalia back to reality’ een programma dat ze niet snel zullen vergeten. Een maand lang leefde het duo als alleenstaande mama’s met een minimumbudget: een ware cultuurshock voor twee BV’s

Lees meer »

Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne

Als afsluiter van de krokusvakantie nodigde het lokaal bestuur de carnavalsverenigingen uit in het gemeentehuis voor de officiële ontvangst en huldiging van de kersverse carnavalsprinsen en prinsessen. Burgemeester Bram Degrieck feliciteerde zowel de piepjonge jeugdprinsen en -prinsessen als de senioren.
The post Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente koopt woning in Stijn Streuvelsstraat in Ingooigem aan voor uitbreiding school en Chiromeisjes Yvegem

Er werd een voorlopige verkoopovereenkomst opgemaakt voor de woning en de bijhorende gronden met een oppervlakte van 2.112 vierkante meter aan de Stijn Streuvelsstraat 3 in Ingooigem. De woning grenst aan het domein van de gemeentelijke lagere school en het Chirolokaal in de Pastoor Verrieststraat. “Door deze aankoop zullen we de speelruimte voor de gemeentelijke lagere school en de jeugdbeweging

Lees meer »

Als de haan 1875 maal kraait… 150 jaar oude traditie van ‘krieleniers’ leeft nog altijd in West-Vlaanderen

Zondag 18 februari zaten liefst 12 ‘krieleniers’, aan het kerkhof van Ruiselede, in de striemende regen, hanengekraai te tellen. Deze traditie bestaat al minstens 150 jaar en is inmiddels erkend als – jawel – Vlaams immaterieel Cultureel Erfgoed. De deelnemers hier komen onder meer uit Aarsele, Ruiselede, Aalter en Pittem en er zit zelfs een Belgisch kampioen tussen. Zijn haan

Lees meer »

Ongezien: hoe onafgewerkt miljardenproject dat staat te verkommeren in Los Angeles de meest kleurrijke ‘olifant in de kamer’ werd

Wie tegenwoordig naar de skyline van Los Angeles kijkt, kan er niet naast kijken. De graffiti-community in de stad heeft met een ongelofelijke actie alle ogen gericht op een pijnlijke smetvlek: een onafgewerkt Chinees miljardenproject in downtown LA dat al vijf jaar staat te verkommeren. Intussen is de merkwaardige nieuwe attractie niet alleen de speeltuin van taggers, maar ook van

Lees meer »

Racing Brugge bouwt aan ploeg voor volgend seizoen

Racing Brugge wil ook volgend jaar goed meedraaien in eerste landelijke. In die optiek werd zopas de overgang van Vince Arschoot van Basket Sijsele naar de Bears bekend gemaakt.
The post Racing Brugge bouwt aan ploeg voor volgend seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurne houdt vast aan eeuwenlange traditie van Vastenkruisweg

Al eeuwenlang is de openbare Vastenkruisweg in Veurne een traditie die voorafgaat aan de veertig dagen vastentijd voor Pasen. Ook dit jaar organiseert de Sodaliteit de avondlijke wandeltocht door de centrumstraten waarbij de deelnemers halthouden bij een ‘statie’.
The post Veurne houdt vast aan eeuwenlange traditie van Vastenkruisweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »