Krantenkoppen

Inbreker die vooral emotionele schade aanricht moet 28 maanden de cel in

Een 27-jarige man uit Roubaix moet 28 maanden de cel in voor een reeks van tien inbraken in de regio rond Kortrijk en Zwevegem. Hij sloeg toe op klaarlichte dag en berokkende vooral veel emotionele schade bij zijn slachtoffers. “Hij liet overal in huis bloedsporen achter, mijn kinderen zijn nog altijd bang”, getuigde een vrouw.

Y.B. werd veroordeeld voor tien inbraken en twee pogingen daartoe in de periode van augustus 2022 tot februari 2023. “De beklaagde sloeg telkens toe tijdens de kantooruren en kende weinig scrupules”, zei de procureur tijdens het proces. “Er waren geregeld fysieke confrontaties met slachtoffers of getuigen.”

Een man betrapte B. op heterdaad en zette nog de achtervolging in, maar de inbreker kon ontkomen. “De kinderen waren gelukkig niet thuis, maar zagen achteraf wel de schade”, zei de man. “Ze zijn nog steeds bang.”

Bloedsporen

Ook bij een vrouwelijk slachtoffer was de morele schade groot. “De inbreker sneed zijn hand aan de ruit die hij ingooide en liet overal in ons huis bloedsporen achter. Er lag zelfs een plas bloed in mijn bed. Mijn kinderen vragen nog steeds of ze niet opnieuw gaan inbreken.”

De inbreker zelf liep al acht eerdere veroordelingen op, maar de confrontatie met zijn slachtoffers in de rechtbank had duidelijk impact. Hij las in tranen een brief voor. “Ik heb zelf een dochtertje en begrijp heel goed dat hun kinderen bang zijn. Mijn dochter is alles voor mij, ik mis haar heel erg sinds ik in de cel zit.”

Daar zal hij door zijn effectieve celstraf echter nog even moeten blijven. Y.B. moet ook 1.600 euro boete betalen en al ruim 14.000 euro aan schadevergoedingen. Dit bedrag kan nog oplopen.

The post Inbreker die vooral emotionele schade aanricht moet 28 maanden de cel in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hardleerse chauffeurs moeten straks naar politierechter

Automobilisten die kleine overtredingen opstapelen en er met een boete van afkomen, zullen in de nabije toekomst voor de politierechtbank moeten verschijnen en riskeren hun rijbewijs voor langere tijd kwijt te spelen. Dat kondigen minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) donderdag aan in Het Laatste Nieuws, Le Soir en de kranten

Lees meer »

Een tocht van 450 kilometer bij -44 graden: Vlaming Chris (43) finisht vannacht als enige overblijver in de zwaarste race ter wereld

Expeditie Groenland is in vergelijking een walk in the park. Als enige overgebleven deelnemer moet Chris Seynaeve (43) uit Izegem vannacht de finish halen van de 6633 Arctic Ultra, een voetexpeditie in Canada. De kans dat Chris dat doet op roze Crocs is reëel. “Het meest opmerkelijke: zeven jaar geleden rookte hij nog een pakje per dag, maar als gevolg

Lees meer »

“Vliegt Oekraïne stiekem al met F-16’s?” Of hoe komt het dat Rusland op tien dagen tijd voor miljard aan vliegtuigen verloor?

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »

“Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg

Het olifantje stond jarenlang bij het ondiepe badje van het openluchtzwembad in Wielsbeke, dat in 2021 definitief dichtging. Vorige week kreeg Ollie zijn finale bestemming toegewezen, vlakbij het nieuwe (indoor) zwembad in Sportcentrum Hernieuwenburg.
The post “Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nieuw bestuur: “We zoeken nog vrouwelijke ondernemers”

Enkele weken geleden kondigde UNIZO Kortrijk hun comeback aan. Dat deden ze met kersvers voorzitter Pieter-Jan Mollie die de teugels in handen neemt. Al stopt de vernieuwing niet bij de voorzitter. Pieter-Jan koos voor UNIZO Kortrijk voor een geheel nieuw bestuur en lanceert alvast de eerste namen.
The post UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nieuw bestuur: “We zoeken nog

Lees meer »

Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden

Herman De Backer, de culturele duizendpoot die decennia lang een van de drijvende krachten was achter het Izegemse culturele leven, is dinsdag 27 februari in WZC ‘t Pandje overleden. Hij verbleef er al zes jaar. Van Herman wordt op dinsdag 5 maart op de Bosmolens afscheid genomen.
The post Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden appeared first

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »

De U11 van Katjes Ieper

De U11 van Katjes Ieper nam het vorig weekend in eigen huis op tegen Evoco Komen. Zaterdag volgt voor de Ieperse meisjes een nieuwe thuismatch tegen Sijos Menen.
The post De U11 van Katjes Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

William en Catherine willen geen kil internaat voor George: wordt dit de nieuwe luxe-school van de jonge prins?

Prins George wordt dit jaar elf. Dat betekent dat hij bijna naar de middelbare school moet. Kroonprins William (41) en prinses Catherine (41) gaan al volop op prospectie: zij brachten deze week een bezoekje aan de prestigieuze St Edward’s School in Noord-Oxfordshire, lokaal beter gekend als ‘Teddies’. Hoe verloopt het leven in de prestigieuze gangen van het instituut, waar een

Lees meer »