Krantenkoppen

INTERVIEW. Thomas De Gendt begint aan laatste profmaanden: “Nog één jaar van opofferingen, daarna wil ik in Azië koersen”

Thomas De Gendt (37) wordt het allemaal een beetje moe: trainen in Spanje, op zijn eten letten en als het buiten regent, zit hij ook niet graag meer op zijn fiets. En daarom is De Gendt aan zijn laatste jaar als profwielrenner begonnen. Hij wil nog één keer schitteren. Daarna, zegt hij, mag de riem eraf. “Als ik lees dat Cian Uijtdebroeks ook in de winter zijn eten afweegt, denk ik: over tien jaar gaat dat hard tegensteken.”

Meer krantenkoppen in België

Betonmixer knalt tegen bestelwagen in Ieper

Een zware klap tussen een betonmixer en bestelwagen leidde donderdag vooral tot stoffelijke schade op de Ieperse Noorderring.
The post Betonmixer knalt tegen bestelwagen in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle Van Cleven uit Torhout geselecteerd voor kunstbeurs in Milaan

Groot nieuws voor kunstenares Isabelle Van Cleven (61), die met haar man Ronny Aernoudt (68) in de Ernest Claeslaan in Torhout woont. Ze werd als enige Belg door de vermaarde Van Gogh Art Gallery uit het Spaanse Madrid geselecteerd om deel te nemen aan de internationale kunstbeurs ‘(Un)fair’ in het Italiaanse Milaan.
The post Isabelle Van Cleven uit Torhout geselecteerd

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 154.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Europa wil sanctieregeling naar Aleksej Navalny vernoemen

Op de vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zal Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de Unie, zijn collega’s maandag voorstellen om het sanctieregime dat de EU voor mensenrechtenschendingen hanteert naar Aleksej Navalny te vernoemen. De Russische opposant stierf vrijdag in het Siberische gevangenenkamp waar hij opgesloten zat.

Lees meer »

Geen Vlaams voorjaar voor Stan Dewulf, die revalideert na operatie: “Vooral blij dat oorzaak eindelijk gevonden is”

In Gent wordt zaterdag het Vlaamse voorjaar op gang geschoten met de Omloop. Wie er tot zijn grote spijt niet bij zal zijn, is Stan Dewulf (26). De naar Gent uitgeweken Stavelenaar onderging eind vorig jaar een operatie aan de linker liesslagader en moet daardoor noodgedwongen een kruis maken over zijn voorjaar. “Gelukkig heb ik zaterdag mijn verhuis gepland.”
The

Lees meer »

Geert Styl kondigt afscheid aan van Zwevezeelse Orde van de Bolhoed

Geert Styl (54) neemt afscheid als voorzitter van de Zwevezeelse Orde van de Bolhoed. Dat kondigde hij net na de succesvolle 54ste editie van het carnaval in Zwevezele aan. Hij en zijn vrouw willen wat meer tijd voor hun kleinkinderen en willen ook plaats ruimen voor de jongere generatie. Het wordt het einde van een tijdperk, want Geert zet zich

Lees meer »

‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!”

Een 28-jarige Italiaan vraagt in beroep strafvermindering voor een reeks inbraken en diefstallen, onder andere in Knokke-Heist. De onverbeterlijke dief vindt zichzelf een ‘Robin Hood’ die enkel bij de rijken steelt. Maar de procureur-generaal vindt zelfs een sympathieke dief, een dief blijft.
The post ‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Sinds de tweede liveshow hoop ik voortdurend dat we een winnaar aan de lijn krijgen”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »