Krantenkoppen

Inwoners kijken verbaasd op: man bengelt op 35 meter hoogte aan brug

Een bijzonder zicht in Dudzele: dinsdag bengelde daar iemand op 35 meter hoogte aan de openstaande Herdersbrug. De stunt werd begeleid door de Brugse brandweer in het kader van televisieopnames. “We hebben een mooie locatie uitgezocht”, aldus postoverste Jeroen Bonte.

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

Absurde outfit met (bijna) dramatische gevolgen: hoe mankini Australische ruiter ei zo na de Spelen leek te kosten

Je moet het zien om het te geloven. Shane Rose, één van Australiës beste ruiters, dreigde even de Olympische Spelen te missen omdat hij tijdens het bekende evenement ‘Wallaby Hill Extravaganza’ een rit aflegde in een… mankini. Rose komt met de schrik vrij, nadat Equestrian Australia (EA) hem vrijuit laat gaan: “Shane heeft nagedacht over het incident en heeft zijn

Lees meer »

Louis (7) uit Oostkamp breekt dankzij De Droomfabriek school af met sloopkogel: “Zijn gezicht was goud waard”

Iets groots afbreken met een sloopkogel. Dat was de grote droom van de kleine Louis Verrecas uit Oostkamp. Dankzij De Droomfabriek zag hij die in vervulling gaan. Samen met een kranenman en de hulp van Maaike Cafmeyer mocht hij een heuse school slopen. En of het smaakt naar meer. “Ze mogen mij altijd bellen”, klinkt het.
The post Louis (7)

Lees meer »

50ste carnavalstoet Gullegem is voltreffer

Tussen de 30.000 en 35.000 kijklustigen dienden zich zondag 11 februari in Gullegem aan om er te genieten van de vijftigste carnavalstoet. Die rukte uit in zonnig weer en hield het zo goed als droog.
The post 50ste carnavalstoet Gullegem is voltreffer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamp-Van Aert blijft rustig na mindere tijdrit: “Hadden er meer van verwacht, maar Vlaanderen hoeft niet te panikeren”

Gezien zijn voorbereiding zonder focus op de tijdritfiets trok Wout van Aert met lage ambities naar de tijdrit in Albufeira. Desalniettemin was de elfde plaats toch even slikken. “De verwachtingen bij Wout zijn altijd hoog, maar dit is een reëel beeld van de situatie waarin hij zich nu bevindt. Dit wil echter niets zeggen over het openingsweekend. Tegen zaterdag in

Lees meer »

Parochie-administrator Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst na klacht over seksueel misbruik

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft de parochie-administrator van Sint-Katelijne Waver van al zijn taken als priester geschorst na een klacht bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik. Het gaat om een klacht buiten de pastorale context. De schorsing werd meegedeeld in een boodschap van de aartsbisschop die werd voorgelezen tijdens de vieringen van afgelopen weekend in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De

Lees meer »

Buffett trimt belang in Apple

16:41 De rapporten die een inzicht geven in de posities van grote beleggers is op de mat gevallen. Daaruit bleek dat Buffett wat aandelen Apple heeft verkocht en dat de grote vissen meer inzetten op de AI-r…

Lees meer »

Nieuwe inrichting voor ALDI-winkel in Roeselare: “Een versmarktbeleving creëren”

De inrichting van de ALDI-winkel in de Koning Leopold III-laan in Roeselare wordt in een nieuw jasje gestoken. Om de ombouw mogelijk te maken, sluit ALDI Roeselare de deuren vanaf zaterdag 17 februari om 16 uur. De winkel heropent op vrijdag 23 februari.
The post Nieuwe inrichting voor ALDI-winkel in Roeselare: “Een versmarktbeleving creëren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositiepartij Respect klaagt onveilige Aalterstraat en Bruggesteenweg aan: “Slecht verlicht en donker”

Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond hekelde oppositieraadslid Chris Hullebusch (Respect) de lamentabele toestand van de Aalterstraat, vanaf de aansluiting van de Ringlaan tot aan garage Van Loocke. “Als we geen actie ondernemen, gebeuren daar nog zware ongevallen”, aldus Hullebusch.
The post Oppositiepartij Respect klaagt onveilige Aalterstraat en Bruggesteenweg aan: “Slecht verlicht en donker” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocate Davina Simons over zaak Nicolas Caeyers: “Ik denk dat hij een correcte bestraffing heeft gekregen”

Deze week heeft de rechtbank een uitspraak gedaan in de zaak van mediafiguur Nicolas Caeyers (31). Hij stond terecht voor de verkrachting van minderjarige jongens en werd daarvoor veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar voorwaardelijk. Op sociale media leverde die straf heel wat commotie op omdat velen het een te lichte straf vonden. Nu deelt advocate Davina Simons haar

Lees meer »