Krantenkoppen

Iraanse gevangenen kondigen hongerstaking aan na executie demonstrant

In Iran hebben 61 vrouwelijke gevangenen van de beruchte Evin-gevangenis dinsdag een hongerstaking aangekondigd. Dat gebeurde na de executie van een demonstrant. Narges Mohammadi, de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede die ook in de gevangenis zit, kondigde de hongerstaking aan op haar Instagramprofiel dat door haar familie wordt bijgehouden.

Meer krantenkoppen in België

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

Parket klaar om Sven Pichal (44) te vervolgen, maar ex-radiopresentator wil extra onderzoek

Voormalig radiopresentator Sven Pichal (44) verschijnt op 18 maart voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal er vragen om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Maar de radiomaker zelf vindt dat nog niet álles onderzocht is. “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen”, bevestigt zijn advocaat Walter Damen. Of waarom het onderzoek wellicht opnieuw geopend zal worden en opnieuw

Lees meer »

Messi-getreiter wordt hem opnieuw te veel: Cristiano Ronaldo reageert met obsceen gebaar dat wellicht niet onbestraft blijft

Het potje van Cristiano Ronaldo (39) kookte nog maar eens over. De Portugese superster belande gisteravond andermaal in een storm van kritiek nadat hij obscene gebaren leek te maken na de 2-3-overwinning op het veld van Al-Shabab, de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. Volgens de media in Saudi-Arabië zullen de uitlatingen van ‘CR7’ niet zonder gevolgen blijven.

Lees meer »

Van alle simplistische oplossingen voor migratie is er geen enkele die werkt

Volgens een opinieonderzoek van De Standaard en VRT – uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen – is migratie “het grootste probleem” voor de Vlaamse kiezers. Vlaanderen is geen uitzondering. In Nederland verzilverde Geert Wilders dat thema met een eclatante verkiezingsoverwinning. Ook in de VS draaien de verkiezingen voor een deel rond migratie. Zowel Donald Trump als Joe Biden trekken daarvoor naar

Lees meer »

Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ krijgt staande ovatie van Katy Perry en Lionel Richie in ‘American Idol’: “Eén van de beste optredens”

“Één van de beste optredens van de dag.” Het zijn de woorden van zanger Luke Bryan (47) vlak na de ‘American Idol’-auditie van Ziggy Krassenberg (22), bekend uit ‘K2 zoekt K3′. De influencer, die zondag zijn opwachting maakte in de talentenjacht, zong het nummer ‘Million Reasons’ van Lady Gaga en wist alle drie de juryleden te overtuigen. “I did it”,

Lees meer »

Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect te gaan”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zaterdag zijn derde ritzege geboekt in de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een rittenkoers voor de WorldTour. Hij was in Abu Dhabi aan het einde van de zesde en voorlaatste etappe met ruime voorsprong de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect

Lees meer »

Meer details over gruwelijke moord in Ukkel: 35-jarige vrouw woonde maandenlang met verminkt lichaam (67) in appartement

Ukkel is deze week opgeschrikt door een uiterst gruwelijke moord. Slachtoffer Jean (67) werd onthoofd en in stukken gehakt, de verschillende lichaamsdelen lagen verspreid over zijn woning en het terras. De Franstalige krant ‘Sudinfo’ komt nu met nieuwe onthullingen over de vermoedelijke dader, een 35-jarige vrouw. “Ze riep luid tegen de agenten dat ze een heks was.”

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Kim (29) werd doodverklaard in plaats van haar zus, en dat heeft grote gevolgen: “Goed mogelijk dat ik de komende twee maanden geen loon heb”

Het lijkt een scenario voor een soap, maar helaas voor de 29-jarige Kim Van Heuckelom uit Temse is het keiharde realiteit. Zij kreeg het verlies van haar zus Sharon (23) te verwerken, maar door een fout bij de gemeente werd Kim en niet haar zus doodverklaard. Zelfs haar 4-jarige dochter kreeg een brief: “Wie stuurt nu zoiets naar zo’n jong

Lees meer »