Krantenkoppen

Israël wil radioboodschappen afspelen door Hamastunnels om gijzelaars moed in te spreken

Het Israëlische leger heeft een inventieve manier gevonden om de burgers die door Hamas worden gegijzeld moed in te spreken. Met behulp van speciale radio’s wil het leger boodschappen van familieleden van de gijzelaars doen weergalmen door het tunnelnetwerk van de terreurgroep. “Misschien kan dat hun moreel opkrikken”, klinkt het.

Meer krantenkoppen in België

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Zestiger aangehouden voor moordpoging, slachtoffer nog steeds kritiek

De gewelddadige schermutseling deed zich dinsdag rond het middaguur voor op de Broekemveldweg in Bilzen. Toen de politie werd gealarmeerd snelden ze ter plaatse. Zij troffen daar een ogenschijnlijk levenloze man aan. De hulpdiensten brachten de dertiger met spoed over naar het ziekenhuis. Hij verkeerde in levensgevaar en zijn toestand is volgens de laatste informatie nog steeds kritiek. Volgens getuigen

Lees meer »

Kamping Kitsch Club pakt uit met een stunt: amper 18 euro voor een ticket

Vandaag, vrijdag 1 maart klokslag 12 uur, start Kamping Kitsch Club met de ticketverkoop. Alles in het leven wordt duurder, maar het grootste verkleedfestival van West-Europa heeft geen last van de inflatie en maakt de tickets goedkoper. Ook de eerste vijf namen zijn bekend die op zaterdag 17 augustus afzakken naar festivalterrein Lange Munte in Kortrijk. Kamping Kitsch Club kondigt

Lees meer »

Dit is Mustii, de man die voor België naar het Songfestival gaat: “Gustaph heeft gezegd dat ik altijd positief moet blijven”

“Het hoeft geen circus te worden, maar ik wil wél dat het opvalt”. Dat belooft op het Songfestivalpodium in mei, wanneer Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) met zijn ‘Before the party’s over’ in het Zweedse Malmö aantreedt. Maar wie is onze Brusselse hoop op een berg douze points – behalve ontzettend getalenteerd, flamboyant en creatief – eigenlijk? “Mijn oom was schizofreen,

Lees meer »

“We laten ons niet intimideren”: burgemeester verbolgen na aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk

Dinsdagmorgen rond 8.30 uur is het politiecommissariaat van de politiezone Vlas in de Minister De Taeyelaan bestookt met een molotovcocktail. De schade aan de inkom is aanzienlijk, het personeel dat de onthaalbalie bemande is in shock. Burgemeester Vincent Van Quickenborne is ook geschokt. “De stad en politie laten zich niet intimideren door dit soort verwerpelijk gedrag.”

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »