Krantenkoppen

Jesus Christ Superstar-regisseur Norman Jewison (97) overleden

De Canadese filmregisseur Norman Jewison is zaterdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij overleed in zijn huis in Los Angeles.

Meer krantenkoppen in België

Jodie Foster werd als kind bijna opgegeten door leeuw op filmset: “De crew rende meteen de andere kant op”

Jodie Foster (61) draait al maar liefst 58 jaar mee in de filmindustrie. Doorheen al die jaren is er één moment dat ze nooit zal vergeten. Op de set van haar allereerste speelfilm, ‘Napoleon and Samantha’, werd de achtjarige actrice aangevallen door een leeuw. “Hij pakte me zijdelings op en schudde me in zijn mond”, vertelt ze over het schrikwekkende

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als AI-naaktbeelden van jou de ronde doen? “Het was alsof die man mijn lichaam had gestolen, zei ze”

Naaktbeelden gemaakt door AI. Het is een nieuwe vorm van seksueel geweld die bij veel jongeren gekend is. Liefst 14 procent heeft al een deepnude ontvangen, en velen weten ook hoe ze het moeten toepassen. Onze insider praatte met een jonge vrouw die zelf slachtoffer werd – en ons de toestemming gaf om de beelden te publiceren. De impact blijkt

Lees meer »

Premier Australië hekelt Amerikaans-Britse vervolging van Julian Assange: “Genoeg is genoeg”

De Australische premier Anthony Albanese heeft beklemtoond dat de vervolging van de Australiër Julian Assange door Amerikanen en Britten niet eindeloos kan voortduren. Er zijn volgens Albanese allerlei opinies over de man, maar hoe dan ook, dit kan niet eeuwig doorgaan want “genoeg is genoeg”. De vervolging moet ophouden en Assange moet terug naar zijn familie, volgens de premier.

Lees meer »

40 procent minder skiongevallen dan vorig jaar

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden.

Lees meer »

Emile Mourmanne matchwinnaar voor KVK Westhoek: “Ik zie gelijkenissen met het titeljaar bij Dottenijs”

Het werd een moeizame 1-0-zege tegen hekkensluiter SK Pepingen-Halle voor leider KVK Westhoek. Emile Mourmanne zorgde in de 86ste minuut voor de verlossing. Zondag wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs. Het wordt het startschot van nog tien resterende wedstrijden in de strijd om de titel.
The post Emile Mourmanne matchwinnaar voor KVK Westhoek: “Ik zie gelijkenissen met het titeljaar bij

Lees meer »

Genomineerden voor eerste editie Veurne Awards bekendgemaakt

Op 23 februari worden tijdens de allereerste editie van de Veurne Awards een aantal Veurnse ondernemers om hun inspanningen en creativiteit beloond met een unieke award! Er worden awards uitgereikt in 7 categorieën.
The post Genomineerden voor eerste editie Veurne Awards bekendgemaakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw “Russisch nucleair ruimtewapen” baart Verenigde Staten zorgen

De VS heeft het Amerikaanse parlement en zijn Europese bondgenoten op de hoogte gebracht van een nieuw, Russisch nucleair ruimtewapen. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van een statement van Amerikaans volksvertegenwoordiger Michael Turner. Het wapen zou ontworpen zijn om het uitgebreide satellietennetwerk van de VS onbruikbaar te maken.

Lees meer »

Zieke essen worden gerooid in de Klijtstraat in Deerlijk

In de Klijtstraat in Deerlijk worden vandaag donderdag 15 en morgen vrijdag 16 februari achttien zieke bomen gerooid. Tijdens de werken zal de straat voor de veiligheid niet toegankelijk zijn voor het verkeer.
The post Zieke essen worden gerooid in de Klijtstraat in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Deze gehandtekende sneakers van Donald Trump brachten maar liefst 9.000 dollar op

Zaterdag stelde voormalig Amerikaans president Donald Trump zijn eigen sneakerlijn voor op Sneaker Con, een grote sneakerbeurs in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij had ook al een exemplaar bij van zijn eigen sneaker, een gouden schoen met de Amerikaanse vlag op. Dat paar handtekende hij en werd even later geveild. Het winnende bod kwam van Roman Sharf, CEO

Lees meer »

Voormalig FBI-informant vervolgd voor leugens over zoon van president Biden

In de VS wordt de voormalige FBI-informant Alexander Smirnov vervolgd voor het verspreiden van leugens over president Joe Biden en zijn zoon Hunter. Smirnov zou gelogen hebben over de zakelijke belangen van de Bidens met een Oekraïens energiebedrijf. De vervolging is goed nieuws voor de Bidens, al lopen er wel nog een aantal andere strafzaken tegen Hunter Biden.

Lees meer »

Ondanks gebroken glazen deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “Chauffeur staat waarschijnlijk onder immense druk”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het glas van één van de deuren. Toch reed de bus nog kilometers lang door naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de

Lees meer »