Krantenkoppen

Knokke-Heist krijgt een eigen boulodrome

In Knokke-Heist zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van een overdekte petanquehal. Die wordt gerealiseerd ter hoogte van de huidige blauwe tennisvelden naast de sporthal van het sportcentrum Laguna in Duinbergen.

Door de groeiende populariteit van de petanquesport in Knokke-Heist was de vraag groot naar kwalitatieve indoormogelijkheden om ook buiten de zomerperiode petanque te kunnen spelen.

19 indoorbanen

De gemeente Knokke-Heist investeert om die reden 850.000 euro (excl. btw) in de bouw van een volwaardige boulodrome met 19 indoorbanen. Zowel de petanqueclubs alsook individuele petanquespelers zullen hier het hele jaar door gebruik van kunnen maken en in aangename omstandigheden deze toegankelijke sport kunnen beoefenen.

De aannemer is nu begonnen met de voorbereidende grondwerken en het verplaatsen van de bestaande fietsenstalling. Het doel is de werken deze zomer af te ronden zodat de boulodrome voor het nieuwe winterseizoen in gebruik kan worden genomen. (MM)

The post Knokke-Heist krijgt een eigen boulodrome is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Actrice Céline Vermeulen speelt in haar geboortestad: “Ik kon nog niet lezen toen ik met toneel begon”

Céline Vermeulen (26) praat openhartig over de ups en downs in haar nog jonge acteercarrière. Ze groeide op in de Wieltjesstad, maar zocht vanaf haar zeventiende andere oorden op. Na een paar jaren zonder acteerwerk, besloot ze tijdens haar uitwisseling in Oklahoma dat ze de theaterwereld nog één kans zou geven. Met succes. Vier jaar later zit ze in haar

Lees meer »

Scheppersinstituut Wetteren voorziet school in Burundi van elektriciteit op zonne-energie

Leerlingen van het Scheppersinstituut in Wetteren hebben een installatie gebouwd waarmee ze een school in Burundi van elektriciteit kunnen voorzien. In een zeecontainer maakten ze een installatie om zonnepanelen op aan te sluiten. Het Scheppersinstituut brengt die naar Burundi waar een school van 800 leerlingen en een internaat er elektriciteit uit halen. In Burundi is stroom heel duur en valt

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine derde in Rally van Haspengouw

Reningenaar Kris D’alleine is samen met Oost-Vlaming Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) als derde geëindigd in de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het BK rally in Sint-Truiden.
The post Niels Reynvoet en Kris D’alleine derde in Rally van Haspengouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de belofte van Acid om geld te doneren: wat is de Sanda Dia Foundation?

YouTuber Nathan Vandergunst, beter gekend als Acid, werd donderdag veroordeeld voor belaging nadat de ouders van een ex-Reuzegommer hem voor de rechter sleepten. Als straf moet hij, onder andere, een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Vlak na het proces startte hij een crowdfunding om dat bedrag bijeen te sprokkelen. Intussen staat de teller op meer dan 120.000 euro. Ruim genoeg

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Wat we ondertussen weten over de dood van Navalny: verzinsels van vriend en vijand doorprikt

Hoe is Aleksej Navalny gestorven? Dat weet voorlopig alleen wie bij zijn dood aanwezig was. Maar we kunnen al veel verzinsels doorprikken. Van wat de Russische autoriteiten verklaren, maar ook van wat zijn achterban beweert. Zo werd het overlijden niet binnen twee minuten wereldkundig gemaakt — wat wel héél verdacht zou zijn — en moest de ambulance niet als een

Lees meer »

“Je kunt te voet naar huis gaan”: coaches diep teleurgesteld nadat Jan (bijna) alle kandidaten voor zich wint

Jan Paternoster (34) gaf medecoaches Koen Wauters, Natalia en Mathieu Terryn lik op stuk tijdens de voorlaatste blind auditions van ‘The Voice van Vlaanderen’. Hij haalde maar liefst vijf van de zes kandidaten binnen waarvoor de coaches hadden gevochten. Hoe groot de teleurstelling bij de andere coaches ook was, ze gunden het hem volledig: Jan had tot nu toe minder

Lees meer »

Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal

De organisatoren van de Brugse Kaasmarkt hebben een cheque van 2.000 euro geschonken aan Integraal. Het gaat om de opbrengt van de kaasmarkt van september vorig jaar. Jaarlijks wordt op de eerste zondag van september de kaasmarkt gehouden op het Zand.
The post Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen paus ontmoeten: “1 seconde voor elk gekend slachtoffer in België”

De slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk willen de paus ontmoeten. Samen stelden ze een brief op met een aantal eisen voor wanneer de paus naar ons land komt. "We vragen 1 seconde aan gesprekstijd voor elk slachtoffer dat in België gekend is. Dat komt neer op 34 minuten en 31 seconden", maakt slachtoffer Marc De Bosscher het concreet.

Lees meer »